Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nedepunerea declaratiei A4200. Cum se poate remedia situatia?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Apr. 2023
Nedepunerea declaratiei A4200. Cum se poate remedia situatia?
Tags: declaratia a4200 , nedepunere d a4200

S-a primit o notificare ANAF privind nedepunerea declaratiei A4200 pentru luna iulie 2018, cnd societatea se afla in procedura de lichidare, iar casa de marcat a fost defiscalizata. Care sunt pasii de urmat pentru remedierea situatiei? Multumesc.

Nedepunerea declaratiei A4200 - raspunsul specialistului:

Conform procedurii stipulate in Ordinul nr. 627/2018, declaratia se transmitea prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana cel mai tarziu in data de 20 a lunii urmatoare perioadei de raportare in care aparatele de marcat electronice fiscale au fost folosite.

Validarea declaratiei A4200 se poate face manual, folosind DUKIntegrator, un program pus la dispozitia ANAF, care realizeaza validarea fisierelor XML si semnarea electronica a documentului, in vederea depunerii lui pe portalul e-guvernare.

Atat A4200 cat si F4109 intra sub incidenta art. 59 CPF. In consecinta, in conformitate cu prevederile art.336 lit h) din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, se sanctioneaza nefurnizarea la termen de catre contribuabil/platitor a informatiilor periodice solicitate de organul fiscal potrivit art. 59.

Conform art.336 CPF constituie contraventie:

h) nefurnizarea la termen de catre contribuabil/platitor a informatiilor periodice solicitate de organul fiscal potrivit art. 59;

Sanctiunea prevazuta ptr. lit. h):


c) cu amenda de la 12.000 lei la 14.000 lei pentru persoanele juridice incadrate in categoria contribuabililor mijlocii si mari si cu amenda de la 2.000 lei la 3.500 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum si pentru persoanele fizice, in cazul savarsirii faptei prevazute la alin. (1) lit. e) - h);

Precizam ca aceste contraventii intra sub incidenta Legii prevenirii nr. 270/2017.

Solutia pe care o identific in acest caz este sa redactati o cerere semnata de administrator, sa o transmiteti in SPV, sa transmiteti faptul ca ati inregistrat veniturile din acea perioada in contabilitate, insa doar raportarea prin A4200 a fost omisa neintentionat. Reprezentantii ANAF vor veni cu solutia in acest caz avand in vedere ca este sanctionata cu contraventie dar in acelasi timp se poate aplica si avertisment daca nu au mai fost evenimente de acest fel.In caz contrar se va comunica suma de plata ca amenda.



Raspuns oferit in luna aprilie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nedepunerea declaratiei A4200. Cum se poate remedia situatia?":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016