Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Solutiile fiscale vor avea valoare juridica, fiind opozabile in instanta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Apr. 2008

Solutiile fiscale vor avea valoare juridica, fiind opozabile in instanta, potrivit unei reglementari care va fi emisa luna viitoare Solutiile date de Ministerul Finantelor si Agentia de Administrare ...

     Solutiile fiscale vor avea valoare juridica, fiind opozabile in instanta, potrivit unei reglementari care va fi emisa luna viitoare

Solutiile date de Ministerul Finantelor si Agentia de Administrare Fiscala pentru aplicarea unor prevederi legislative vor fi unitare si vor avea valoare juridica, fiind opozabile in instanta, a declarat presedintele Agentiei de Administrare Fiscala, Daniel Chitoiu. Reglementarea va fi inclusa intr-un ordin care va fi emis pana la sfarsitul lunii mai.

"Ordinul va prevedea ca solutiile date de directiile de specialitate ale Ministerului Finantelor si ale Agentiei de Administrare Fiscala sa fie comunicate de o singura entitate, respectiv Directia de Asistenta Contribuabililor, si sa aiba valoare juridica, fiind opozabile in instanta", a afirmat Chitoiu, precizand ca actul normativ ar urma sa intre in vigoare pana la sfarsitul lunii mai.

In prezent, solutiile date de organele fiscale nu au valoare juridica si pot fi diferite de la caz la caz. Contribuabilii nu se pot prevala de aceste solutii pentru aplicarea unui act normativ nici in relatia cu Fiscul, nici in cea cu instantele. Acestea pot fi solicitate de contribuabili atunci cand nu stiu cum sa interpreteze o prevedere legislativa.

Agentia de Administrare Fiscala si Ministerul Finantelor emit, in prezent, o categorie de solutii fiscale care sunt opozabile in instanta si obligatorii pentru organele fiscale.

Acestea sunt anticipate si individuale, intrucat se comunica exclusiv celui care intocmeste cererea si reprezinta un act administrativ in vederea solutionarii unei cereri referitoare la reglementarea unor situatii fiscale viitoare.

Totodata, pentru aceasta categorie de solutii se percepe un tarif de 1.000 euro pentru ca sunt considerate activitati similare celei de consultanta fiscala.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Solutiile fiscale vor avea valoare juridica, fiind opozabile in instanta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016