Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Specialisti din strainatate. Cheltuieli cu cazare si masa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Mai. 2011

Societatea romana aduce specialisti tehnici in Romania, care vin sa implementeze sisteme tehnice, audit, ale caror lucrari vor fi facturate de furnizorii externi. Cheltuielile cu cazarea si masa in ...

Societatea romana aduce specialisti tehnici in Romania, care vin sa implementeze sisteme tehnice, audit, ale caror lucrari vor fi facturate de furnizorii externi. Cheltuielile cu cazarea si masa in Romania a acestor specialisti sunt deductibile la calculul impozitului pe profit in conditiile in care sunt suportate direct de societatea romana?

Raspuns:
Potrivit art. 21 alin (1) lit. e) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, sunt cheltuieli deductibile la calculul impozitului pe profit, cheltuielile de transport si de cazare in tara si in strainatate, efectuate pentru salariati si administratori, precum si pentru alte persoane fizice asimilate acestora, stabilite prin norme. 

In conformitate cu pct. 27 din HG 44/2004 pentru aprobarea Normelor de aplicare a Codului fiscal, in sensul art. 21 alin. (2) lit. e) din Codul fiscal, persoanele fizice asimilate salariatilor cuprind si:

a) directorii care isi desfasoara activitatea in baza contractului de mandat, potrivit legii;
b) persoanele fizice rezidente si/sau nerezidente detasate, potrivit legii, in situatia in care contribuabilul suporta drepturile legale cuvenite acestora. 

Intrucat specialistii straini nu au calitatea de salariati sau persoane fizice asimilate acestora, cheltuielile cu cazarea si cheltuielile cu asigurarea hranei in Romania nu reprezinta cheltuieli deductible la stabilirea profitului impozabil al societatii din Romania. 

Varianta corecta de decontare a acestor cheltuieli o reprezinta includerea acestora in contravaloarea serviciului facturat de societatea din strainatate, in conditiile existentei acestei prevederi in contractul incheiat intre parti.
In acest caz, serviciul achizitionat de societatea din Romania reprezinta o cheltuiala deductibila la calculul impozitului pe profit, in situatia in care este utilzat in scopul obtinerii de venituri impozabile.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Specialisti din strainatate. Cheltuieli cu cazare si masa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016