Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dupa depunerea Raportarilor Contabile Semestriale s-a constatat ca este o mixare, intre randurile formularului F20, aferenta randurilor de venituri. Practic rezultatul final nu a fost afectat.
Va rog sa imi spuneti care este procedura de corectare conform OMF 450/2016 si cum poate fi transmis pachetul corectat catre ANAF? Multumesc.
Corectare raportari contabile semestriale – raspunsul specialistului:
Potrivit prevederilor din OMF 450/2016, procedura se aplica in cazul in care operatorii economici si persoanele juridice fara scop patrimonial depun la registratura unitatilor teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice un alt set de situatii financiare anuale, respectiv raportari contabile anuale, pentru aceeasi perioada de raportare cu cea corespunzatoare depunerii initiale.
Erorile constatate pot fi determinate de completarea eronata a:
a)denumirii entitatii raportoare;
a1)codului unic de inregistrare al entitatii raportoare;
b)activitatii CAEN (denumire clasa CAEN si/sau cod CAEN);
c)formei de proprietate
c1)indicatorilor raportati prin formularul "Bilant"/"Situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii", daca valoarea acestor indicatori poate fi dovedita de alte documente (de exemplu, act constitutiv, contracte etc.) si acest aspect este cuprins in declaratia pe propria raspundere de la pct. 6;
d)numarului de salariati si/sau a altor indicatori raportati prin formularul "Date informative".
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
De asemenea mai constituie erori situatia determinata de depunerea de situatii financiare anuale/raportari contabile anuale care nu cuprind niciun indicator valoric precum si situatiile determinate de urmatoarele tipuri de erori:
a)transmiterea electronica de situatii financiare anuale/raportari contabile anuale in loc de declaratie de inactivitate, precum si transmiterea electronica a declaratiei de inactivitate in loc de situatii financiare anuale/raportari contabile anuale;
b)transmiterea electronica de situatii financiare anuale/raportari contabile anuale folosind un format de raportare cuprins in programul de asistenta, diferit de cel corespunzator tipului de entitate sau netransmiterea electronica a tuturor documentelor prevazute de lege (raportul administratorilor, declaratia pe propria raspundere, raportul auditorului statutar etc.).
c)intocmirea si transmiterea electronica de situatii financiare anuale/raportari contabile anuale folosind date eronate, determinate inclusiv de procesele de extragere si prezentare a informatiilor din bazele de date.
Prin urmare, dupa cum vedeti procedura nu se aplica pentru raportarile contabile semestriale, astfel ca nu se pot corecta aceste raportari, neexistand o procedura.
Raspuns oferit in luna august 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Modificari importante aduse de ANAF in domeniul fiscalSistemul de Raportare Contabila la 30 iunie 2020. Stuctura si mod de completare. Entitati care au obligatia depunerii bilantuluiRAPORTARI CONTABILE SEMESTRIALE: Exista posibilitatea retransmiterii documentelor in cazul in care au fost constatate ERORI?Cine NU trebuie sa depuna sistemul de raportare contabila la 30 iunie 2023, conform Ordinului 2195/2023Raportarile contabile la 30 iunie 2023 se depun pana cel mai tarziu la data de 16 august 2023Ultimele articole
Depunere raportari semestriale din anii precedenti. Exista exceptii in acest caz?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"