keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Studiu de caz: Tratamentul fiscal dpdv al TVA pentru bunurile deteriorate integral

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Aug. 2009

Problema:Care este tratamentul fiscal din punct de vedere al TVA pentru bunurile de natura stocurilor, deteriorate integral si neimputabile gestionarului? Solutie oferita in august 2009:Conform art. ...

Problema:
Care este tratamentul fiscal din punct de vedere al TVA pentru bunurile de natura stocurilor, deteriorate integral si neimputabile gestionarului?

Solutie oferita in august 2009:
Conform art. 128 alin. (8) din Codul fiscal si pct. 6 alin. (9) din normele metodologice, nu constituie livrare catre sine pentru care se colecteaza TVA, bunurile de natura stocurilor degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate daca sunt indeplinite in mod cumulativ urmatoarele conditii:

a) bunurile nu sunt imputabile;
b) degradarea calitativa a bunurilor se datoreaza unor cauze obiective dovedite cu documente;
c) se face dovada ca s-au distrus bunurile si nu mai intra in circuitul economic.

Prin cauza obiectiva se intelege ca fenomenul de degradare s-a produs independent de constiinta si vointa unei persoane. Informatiile privind producerea fenomenului trebuie trecute intr-un document, care poate fi oficial, neoficial, intern, extern, justificativ, primar.

Existeta stocurilor degradate calitativ trebuie constata cu ocazia inventarierii efectuate conform Legii contabilitatii, pe baza documentelor care se intocmesc cu aceasta ocazie (liste de inventariere, explicatiile scrise, procesul-verbal privind cauzele deprecierii, procesul-verbal privind rezultatele inventarierii cuprinzând avizele necesare si aprobarea administratorului unitatii, orice alte documente primare).

Documentele pentru justificarea distrugerii bunurilor de natura stocurilor degradate calitativ, care nu mai pot fi valorificate sunt: procesul-verbal privind rezultatele inventarierii, decizia administratorului unitatii privind distrugerea bunurilor degradate, documentele primare, justificative, oficiale, neoficiale, interne, externe care contin informatii (catitative, valorice, descriptive) privind distrugerea bunurilor respective.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul info TVA.ro" si link catre  www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Articol adaugat in 28 august 2009

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016