Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Codul fiscal 2008 - Capitolul III. Sistemul de supraveghere pentru tiuca si rachiuri de fructe - art. 233-234

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Oct. 2008
Tags: codul fiscal 2008

CAP. III Sistemul de supraveghere pentru tuica si rachiuri de fructe ART. 233 Mijloace de masurare (1) In vederea inregistrarii corecte a productiei de tuica si rachiuri de fructe, fiecare ...

CAP. III Sistemul de supraveghere pentru tuica si rachiuri de fructe

ART. 233 Mijloace de masurare

(1) In vederea inregistrarii corecte a productiei de tuica si rachiuri de fructe, fiecare antrepozitar autorizat este obligat sa se doteze cu mijloace de masurare volumetrica, denumite contoare, avizate de Biroul Roman de Metrologie Legala, precum si cu mijloace legale de masurare a concentratiei alcoolice a materiei prime si a produselor rezultate din prelucrarea acestora instalatiile de fabricatie fiind in mod obligatoriu sigilate in aceleasi conditii ca si in cazul antrepozitarilor autorizati pentru productia de alcool etilic sau de distilate.

(2) Cazanele individuale ale producatorilor de tuica si rachiuri de fructe, a caror productie este destinata vanzarii, vor fi livrate si vor fi dotate cu vase litrate de organele abilitate de Biroul Roman de Metrologie Legala, precum si cu mijloace de masurare legala a concentratiei alcoolice a produselor obtinute.

ART. 234 Sigilarea si desigilarea instalatiilor

(1) Pentru controlul cantitatilor de tuica si rachiuri de fructe, pe perioada de nefunctionare, instalatiile sau cazanele de fabricatie detinute de antrepozitarii autorizati vor fi sigilate suplimentar de catre autoritatea fiscala competenta.

(2) Dupa primirea materiei prime in vederea distilarii, detinatorii de astfel de instalatii sau cazane vor solicita, in scris, autoritatii fiscale competente desigilarea acestora. Data si ora desigilarii, precum si cantitatile si tipurile de materie prima ce urmeaza a se prelucra se vor consemna intr-un registru de fabricatie, care va fi numerotat, vizat de autoritatea fiscala competenta si pastrat la producator. In acelasi timp, autoritatea fiscala competenta va consemna aceleasi date intr-un proces-verbal.

(3) Desigilarea va fi solicitata in conditiile in care detinatorul de instalatii sau cazane are in stoc materie prima pentru utilizarea capacitatilor de productie pentru minimum 10 zile, procesul de productie fiind obligatoriu a se desfasura in mod continuu, pana la terminarea materiei prime.

(4) In momentul desigilarii instalatiilor sau a cazanelor, reprezentantul autoritatii fiscale competente va verifica, prin probe de productie, timpii de fabricatie si randamentul in alcool pentru fiecare tip de materie prima in parte, stabilind numarul de fierberi in 24 de ore si intocmind un proces-verbal de constatare.

(5) Timpii de functionare ai instalatiilor sau ai cazanelor si randamentele stabilite vor fi utilizate pentru evidentierea productiei in registrul de fabricatie.

(6) In vederea opririi instalatiilor sau cazanelor, antrepozitarul autorizat pentru productie va anunta autoritatea fiscala competenta pentru resigilarea acestora cu 2 zile inaintea opririi productiei.

(7) Daca nu se solicita resigilarea cazanelor sau a celorlalte instalatii in momentul opririi acestora, se considera ca productia a continuat pe toata perioada de la desigilare.

(8) Momentul sigilarii va fi mentionat in registrul de fabricatie, intocmindu-se, de asemenea, un proces-verbal in care se va preciza cantitatea de productie realizata de la data desigilarii.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Codul fiscal 2008 - Capitolul III. Sistemul de supraveghere pentru tiuca si rachiuri de fructe - art. 233-234":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016