Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mari contribuabili in 2024. Cum se interpreteaza Ordinul 442/2016 cu privire la intocmirea dosarului preturilor de transfer?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 24 Apr. 2024
Mari contribuabili in 2024. Cum se interpreteaza Ordinul 442/2016 cu privire la intocmirea dosarului preturilor de transfer?
Tags: mari contribuabili, dosarul preturilor de transfer, ordinul 442/2016

Incepand cu 01.01.2024 societatea a fost incadrata in categoria marilor contribuabili si, conform Ordinului 442/2016, are obligatia intocmirii dosarului preturilor de transfer.

Cum se interpreteaza acest Ordin avand in vedere faptul ca in 2023 societatea era incadrata in categoria contribuabililor mijlocii? In formularul de bilant (S1002) aferent anului 2023 se bifeaza "Mari Contribuabili care depun bilantul la Bucuresti"(in 2023 firma era contribuabil mijlociu, la data depunerii bilantului este contribuabil mare)?

 

Mari contribuabili si intocmirea dosarului preturilor de transfer – raspunsul specialistului: 

 

Ordinul 442/2016 nu reglementeaza in mod distinct situatiile tranzitorii pentru primul an in care contribuabilii trec dintr-o categorie in alta.

Daca sunt depasite pragurile prevazute la art. 2 alin. (1) din acest ordin consider ca societatea va intocmi dosarul preturilor de transfer pentru anul 2024 pana la data de 25 iunie 2025 intrucat acest alineat prevede ca termenul de intocmire a dosarului preturilor de transfer este termenul legal stabilit pentru depunerea declaratiilor anuale privind impozitul pe profit, pentru fiecare an fiscal. Primul an fiscal in care societatea este incadrata in categoria contribuabililor mari este anul 2024 astfel ca, pentru acest an are obligatia intocmirii dosarului daca in acest an sunt depasite pragurile.

In ceea ce priveste situatiile financiare, intrucat la data depunerii acestora societatea este administrata de catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, consider ca va bifa in formular caseta "Mari Contribuabili care depun bilantul la Bucuresti" chiar daca in anul 2023 pentru care se intocmesc situatiile financiare era contribuabil mijlociu si nu mare.



Raspuns oferit in luna aprilie 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mari contribuabili in 2024. Cum se interpreteaza Ordinul 442/2016 cu privire la intocmirea dosarului preturilor de transfer?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016