Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepand cu 01.01.2024 societatea a fost incadrata in categoria marilor contribuabili si, conform Ordinului 442/2016, are obligatia intocmirii dosarului preturilor de transfer.
Cum se interpreteaza acest Ordin avand in vedere faptul ca in 2023 societatea era incadrata in categoria contribuabililor mijlocii? In formularul de bilant (S1002) aferent anului 2023 se bifeaza "Mari Contribuabili care depun bilantul la Bucuresti"(in 2023 firma era contribuabil mijlociu, la data depunerii bilantului este contribuabil mare)?
Mari contribuabili si intocmirea dosarului preturilor de transfer – raspunsul specialistului:
Ordinul 442/2016 nu reglementeaza in mod distinct situatiile tranzitorii pentru primul an in care contribuabilii trec dintr-o categorie in alta.
Daca sunt depasite pragurile prevazute la art. 2 alin. (1) din acest ordin consider ca societatea va intocmi dosarul preturilor de transfer pentru anul 2024 pana la data de 25 iunie 2025 intrucat acest alineat prevede ca termenul de intocmire a dosarului preturilor de transfer este termenul legal stabilit pentru depunerea declaratiilor anuale privind impozitul pe profit, pentru fiecare an fiscal. Primul an fiscal in care societatea este incadrata in categoria contribuabililor mari este anul 2024 astfel ca, pentru acest an are obligatia intocmirii dosarului daca in acest an sunt depasite pragurile.
In ceea ce priveste situatiile financiare, intrucat la data depunerii acestora societatea este administrata de catre Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili, consider ca va bifa in formular caseta "Mari Contribuabili care depun bilantul la Bucuresti" chiar daca in anul 2023 pentru care se intocmesc situatiile financiare era contribuabil mijlociu si nu mare.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Raspuns oferit in luna aprilie 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Miercuri, 31 ianuarie 2024, termenul limita pentru depunerea D406Noile case de marcat, loteria bonurilor fiscale si alte masuri fiscale in noul proiectAn financiar incheiat inainte de 30 iunie 2022. Termen limita pentru depunerea D406 in cazul marilor contribuabiliANAF modifica iar Declaratia 394. Formularul se depune integral de la 1 octombrie 2016ANAF: 36,80 miliarde de lei au fost colectati de la 1.491 MARI CONTRIBUABILIUltimele articole
Grup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVACalendar ANAF: 3 declaratii importante au ca termen limita data de 31 octombrie 2024Reminder ANAF! Pana pe 3 ianuarie 2024 trebuie depuse la fisc mai multe declaratii importanteSAF-T si D406: Termenele de depunere a D406 pentru contribuabilii mijlocii incadrati la aceasta categorie din ianuarie 2023SAF-T: Cand trebuie depusa D406 de contribuabilii mari care au facut parte din aceasta categorie si in 2021Articole similare
Cum se desfasoara un control in sfera preturilor de transfer?Servicii de management si consultanta. Ce tratament fiscal se aplica facturii? Ce taxe se platesc?Conditii privind intocmirea dosarului preturilor de transfer. Ce trebuie sa stitiAmenzi prevazute in Codul de procedura fiscala pentru diverse nedepuneri de declaratii sau neconformari in cazul microintreprinderilorAnaliza zilei: Consecintele efectuarii de tranzactii cu persoane afiliate fara respectarea principiului valorii de piataUltimele articole
Din 5 noiembrie 2023, pentru anumite contraventii, NU se mai aplica avertismentul ca sanctiune conform Legii prevenirii nr. 270/2017Depunerea dosarului preturilor de transfer pentru anul 2021 trebuie facuta pana pe 25 iunie. Ce sanctiuni se aplica in caz contrarObligatie de raportare conform DAC 6 pentru operatiuni in cadrul grupului si plata unor venituri din comisionConditii de intocmire a dosarului preturilor de transfer. Raporturi de afiliere intre persoane fizice si juridiceLegea prevenirii: Lista contraventiilor care intra sub incidenta legiiArticole similare
Depunerea dosarului preturilor de transfer pentru anul 2021 trebuie facuta pana pe 25 iunie. Ce sanctiuni se aplica in caz contrarObligatii dosarul preturilor de transfer in 2016 si ORDINUL 442/2016Preturi de transfer. Ce prevede ORDINUL 442/2016 pentru contribuabilii mari, mijlocii si mici?Ce obligatii avem in 2016 la intocmirea dosarului preturilor de transfer?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"