Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

An financiar incheiat inainte de 30 iunie 2022. Termen limita pentru depunerea D406 in cazul marilor contribuabili

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Feb. 2022
An financiar incheiat inainte de 30 iunie 2022. Termen limita pentru depunerea D406 in cazul marilor contribuabili
Tags: depunere saf-t, declaratia 406, mari contribuabili

Suntem o societate cu an fiscal si financiar diferit si suntem declarati mari contribuabili incepand cu 01.01.2022, spre urmare, prima declaratie ce o vom depune va fi aferenta iulie 2022.

Anul nostru financiar/fiscal incepe din 01.07.20xx si se termina 30.06.XX. 
1. Pentru D406 in cazul informatiilor SAF-T privind Active avem termen: pana la termenul de depunere a situatiilor financiare aferente exercitiului financiar pentru care se raporteaza. Va fi anul calendaristic, adica vom depune declaratia la 150 de zile de la 31.12.2022? Sau anul nostru financiar/fiscal, adica 150 de zile, de la 30.06.2023? O zi frumoasa!
 
Raspunsul specialistului Costin A. Istrate: 

Baza legala:
 
GHIDUL CONTRIBUABILULUI pentru pregatirea si depunerea DECLARATIEI INFORMATIVE D406 FISIERUL STANDARD DE CONTROL FISCAL (SAF-T)
4. Obligatia de furnizare a fisierului standard de control fiscal SAF-T
Declaratia informativa D406 Fisierul Standard de Control Fiscal (SAF-T) se depune in format electronic, data limita de depunere fiind cel mai tarziu:
- pana la termenul de depunere a situatiilor financiare aferente exercitiului financiar pentru care se raporteaza, in cazul informatiilor SAF-T privind “Active”.
Pregatirea si depunerea informatiilor privind Activele prin Declaratia informativa D406:
Informatiile privind Activele (detaliate in cadrul sectiunii 9.2. Modul de raportare al campurilor) sunt intocmite la nivelul anului financiar aplicat de catre contribuabili si transmis printr-o singura depunere (o singura raportare) a Declaratiei informative D406, pana la data depunerii situatiilor financiare aferente exercitiului financiar la care se refera (..-n.a.).
.
ORDIN nr. 85 din 26 ianuarie 2022 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor, precum si pentru reglementarea unor aspecte contabile
III. Termenul de depunere a situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor
3.1. (1) Termenele pentru depunerea situatiilor financiare anuale la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor sunt urmatoarele:
a) pentru societatile, societatile/companiile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar;
b) pentru celelalte persoane prevazute la art. 1 alin. (1)-(3) din Legea nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, 120 de zile de la incheierea exercitiului financiar.
..
Opinie:
 
In cazul in care exercitiul financiar se incheie pentru societatea in cauza la data de 30 Iunie 2022, data limita de depunere pentru declaratia 406 referitoare la informatiile privind activele va fi 27 Mai 2023.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "An financiar incheiat inainte de 30 iunie 2022. Termen limita pentru depunerea D406 in cazul marilor contribuabili":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016