Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Plata si inregistrarea rovinietei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Iul. 2010
Tags: plata rovinieta, taxa de drum

Intrebare Avem un autoturism inchiriat de la o societate (nu e in leassing) pentru care s-a emis ROV pe 14.02.2010 pe o perioada de 12 luni. Noi am platit ROV si am si inregistrat-o in evidentele ...

Intrebare
Avem un autoturism inchiriat de la o societate (nu e in leassing) pentru care s-a emis ROV pe 14.02.2010 pe o perioada de 12 luni. Noi am platit ROV si am si inregistrat-o in evidentele contabile societatii noastre (dat pe cheltuieli in avans).

Intrebare: in evidenta carei societati trebuia inregistrata ROV si cum putem corecta eroarea la 30.06.2010?

Acest articol este preluat din Portal Contabilitate.ro
Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.
Convinge-te CLICK AICI

Raspuns
Rovinieta este o taxa de drum care se achita de persoanele fizice si juridice care circula pe reteaua de drumuri nationale (exclusiv drumurile aflate in intravilan, a resedintelor de judet si a municipiilor).

Perioada de valabilitate a rovinietei este cuprinsa intre o zi si 12 luni, aceasta fiind valabila atat pentru utilizatorii romani, cat si pentru utilizatorii straini de vehicule.

Initial, suma se inregistreaza in cheltuieli in avans, pe seama ct. 471”Cheltuieli inregistrate in avans”. Se inregistreaza pe cheltuieli de exploatare in perioadele viitoare.

Din punct de vedere fiscal facem apel la definitia cheltuielilor deductibile care, potrivit dispozitiilor art. 21, alin. (1) sunt considerate ca fiind cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile sau care sunt prevazute in alte acte normative in vigoare.

Daca autoturismul a fost inchiriat pentru a fi utilizat pentru activitatea societatii atunci cheltuielile cu chiria si rovinieta sunt deductibile la calculul profitului impozabil.

Avand in vedere faptul ca pentru achizitionarea rovinietei sunt necesare documentele de identitate ale vehiculului si ale persoanei care face plata, nu este nici un inconvenient ca pe perioada cat autoturismul este inchiriat sa se achizitioneze aceasta rovinieta.

Va sugeram ca pe perioada de pana la 31.12.2010 sa aveti in vedere prevederile art. 21, alin. (4), lit. t) referitoare la nedeductibilitatea cheltuielilor cu combustibilul utilizat pentru acest autoturism.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Plata si inregistrarea rovinietei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016