Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita informeaza contribuabilii ca luni, 11 iulie 2022, se implineste termenul pentru depunerea notificarii privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori.
Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care opteaza pentru aplicarea regimului special pentru agricultori, ca luni, 11 iulie 2022, este termenul limita de depunere a notificarii privind aplicarea/incetarea aplicarii regimului special pentru agricultori:
- formularul 010 ”Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”;
- formularul 016 ”Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele juridice straine care au locul de exercitare a conducerii efective in România”;
- formularul 020 ”Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice române si straine care detin cod numeric personal”;
- formularul 070 ”Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere”;
sau
- formularul 700 ”Declaratie pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a mentiunilor ulterioare inregistrarii fiscale, precum si pentru radierea inregistrarii fiscale”.
Baza legala: art. 315^1 alin.(1) lit c) si lit d) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare si OPANAF nr. 1699/2021 pentru aprobarea formularelor de inregistrare fiscala a contribuabililor si a tipurilor de obligatii fiscale care formeaza vectorul fiscal.
Sursa: ANAF
de
Ion MihaiIon Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare:
Societatea noastra are sediul social in sectorul 2 si un punct de lucru in judetul Ilfov. La sediul social lucreaza aproximativ 30 de angajati, iar la punctul de lucru aproximativ 10 angajati. Managementul societatii a decis modificarea domiciliului fiscal din sector 2 in Jud. Ilfov, fara a efectua formalitati si la Registrul Comertului de schimbare a sediului social, care se doreste sa ramana in sector 2. Am depus declaratia 700 prin care am solicitat modificarea sediului fiscal. Va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Societatea a emis un bon fiscal cu CF, cu valoare de 1066 lei pe 30.09.2024, catre un client, persoana juridica. Ulterior, clientul a venit pe 07.10.2024 sa solicite factura fiscala cu data de 30.09.2024, pentru bonul respectiv. Societatea este obilgata sa ii mai emita factura?
Societatea avea voie sa emita doar bon fiscal cu CF sau era obligata sa emita direct factura achitata cu BF, intrucat valoarea bonului era mai mare de 100 euro cu TVA?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Incepand cu anul 2024, compania noastra are obligatia calcularii impozitului minim pe cifra de afaceri (IMCA). Va rugam sa ne ajutati sa determinam impozitul minim pe cifra de afaceri in situatia prezentata mai jos.
Datele disponibile sunt urmatoarele:
703-Venituri din vanzarea de produse reziduale: 16.700 lei
704-Venituri din lucrari executate, servicii prestate: 228.400 lei
707-Venituri din vanzarea de marfuri:...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Un administrator de societate, avand contract de mandat echivalent cu salariul minim pe economie, poate beneficia de deducerea de 300 de lei conform oug 59?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Societatea a trimis marfa in Germania, cand inca nu se completa codul UIT.
Acum ni se restituie ambalajele (rastele).
Daca generam e-transport, la ce tip incadram operatiunea, si cu ce valoare, daca rastelele sunt ale noastre si nu e achizitie intracomunitara (primim un aviz de expeditie de la client)?
Cum trebuie sa procedeze societatea?
Cum procedam corect pentru a nu denatura decontul de E-TVA precompletat?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Avand in vedere introducerea e-factura incepand cu anul 2024 pentru toate tranzactiile desfasurate in relatia B2B si precizarea ca doar facturile primite prin e-factura sunt documente justificative pentru inregistrarea in contabilitate incepand cu data de 01.07.2024, va rugam sa ne precizati care este acum regimul bonuri fiscale care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate cu valoare de pana la 100 EUR?
Pot fi considerate acestea documente justificative in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<