Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii anunta ca incepand cu 1 august se vor scumpi biletele Metrorex si STB. Astfel, o calatorie cu metroul sau transportul in comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.
Pretul biletelor se aliniaza astfel:
O calatorie cu metroul sau transportul in comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.
Pentru suma de 5 lei, un calator va beneficia de o calatorie cu metroul si 90 de minute in transportul in comun terestru.
Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
Noutatea la abonamentele de 24 si 72 de ore este ca acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimina notiunea de abonament „de zi” care, cumparat la ora 18:00, de pilda, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.
Ambele societati introduc si optiuni favorabile pentru companiile care doresc sa isi sustina angajatii sa foloseasca transportul in comun.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Vor exista abonamente de o luna, 6 luni si 12 luni. Preturile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre retele (140 de lei in comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei in comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei in comun STB / Metrorex).
Ambele companii ofera posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale in caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.
Armonizarea tarifelor la transportul in comun din Bucuresti implica si o crestere tarifara.
In cazul STB, o calatorie, de pilda, creste de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achizitionate cu 25 lei). in cazul metroului, pretul unei calatorii creste de la 2,5 lei la 3 lei.
Institutia mentioneaza ca, in cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de calatorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a preturilor a fost in 2014.
Totodata, potrivit estimarilor, incasarile suplimentare generate de aceasta masura se vor reflecta direct in conditiile de calatorie - prin investitiile pe care cele doua companii le vor putea efectua.
Atat Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Catalin Drula, cat si Primarul General al Municipiului Bucuresti, Nicusor Dan, ii incurajeaza pe bucuresteni sa opteze pentru un transport in comun terestru si cu metroul. La fel ca in toate capitalele europene, transportul public in comun reprezinta o solutie pentru degrevarea traficului si o alternativa mai putin poluanta la traficul auto.
SURSA: Ministerul Transporturilor
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"