Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Programul Smart Start USA, pentru finantarea firmelor romanesti care vor sa se extinda pe piata americana, a fost lansat marti si are alocat un buget de 500 de milioane de dolari. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de initiatorul si coordonatorul programului, Ilan Laufer, cel care este si vicepresedinte pentru relatia cu SUA al Coalitiei Nationale pentru Modernizarea Romaniei (CNMR).
Programul isi propune sa creeze primul ecosistem din Romania dedicat cresterii exportului si internationalizarii companiilor cu capital romanesc – care ar urma sa aiba acces prioritar pe piata Statelor Unite ale Americii.
"Companiile au termen pana la finele anului sa se inscrie in aplicatie. Fiecare companie poate beneficia de un credit financiar de 200.000 de dolari, cu un aport propriu de cel putin 15%, iar durata de implementare va fi de sapte ani. Una dintre conditii este ca respectiva firma sa nu aiba datorii la bugetul de stat", a declarat Laufer.
Grila de punctaj prevede 30 de puncte pentru afacerile din domeniul industriilor creative, 20 de puncte pentru servicii si doar 15 puncte pentru comert.
Firmele care au avut profit in anul 2017, vor obtine suplimentar 10 puncte, si inca 10 daca inregistreaza profit si in acest an. Pentru cifra de afaceri intre 50.000 – 100.000 de dolari se mai obtin 10 puncte, iar alte 10 le primesc cei care au cifra de afaceri de peste 100.000 de dolari.
Companiile care directioneaza spre echipamente si soft minimum 70% din valoarea planului de afaceri, mai primesc inca 10 puncte. Daca productia se desfasoara in Romania, se mai adauga 10 puncte la grila de punctaj, dupa care se mai aduna 5 puncte in cazul in care aportul la afacere este de 15%, 10 puncte pentru un aport propriu intre 15-20% sau 15 puncte in cazul in care aportul propriu depaseste 20% din valoarea planului de afaceri.
Programul este implementat cu ajutorul a trei banci (Piraeus Bank, BCR si Banca Transilvania|), ceea ce inseamna ca beneficiarii din toata tara au la dispozitie peste 1.000 de sucursale.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Cartea Verde a Contabilitatii
Coordonatorul programului a incurajat oamenii de afaceri sa se inscrie in aplicatie, aratand ca intregul procedeu dureaza maximum 30 de minute.
Lansarea platformei va fi urmata de o caravana de informare in peste 30 de orase din tara.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"