Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele care NU comunica incidentele de munca pot fi sanctionate cu pana la 7.000 lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 15 Nov. 2023
Firmele care NU comunica incidentele de munca pot fi sanctionate cu pana la 7.000 lei
Tags: amenzi, nedeclarare accident de munca

Dat fiind faptul ca, in activitatea inspectorilor de munca, au fost identificati angajatori care nu au anuntat inspectoratul in privinta producerii unor evenimente in sensul Legii nr. 319/2006, Inspectoratul Teritorial de Munca Caras Severin informeaza angajatorii cu privire la obligatiile pe care acestia le au atunci cand se produc evenimente in intelesul Legii securitatii si sanatatii in munca.

Evenimentul este definit ca fiind accidentul care a antrenat decesul sau vatamari ale organismului, produs in timpul procesului de munca ori in indeplinirea indatoririlor de serviciu, situatia de persoana data disparuta sau accidentul de traseu ori de circulatie, in conditiile in care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum si cazul susceptibil de boala profesionala sau legata de profesiune.


Orice eveniment, asa cum este descris mai sus, va fi comunicat de indata angajatorului, de catre conducatorul locului de munca sau de orice alta persoana care are cunostinta despre producerea acestuia.
 

Angajatorul are obligatia sa comunice evenimentele, de indata, dar nu mai tarziu de 24 de ore,dupa cum urmeaza:


inspectoratelor teritoriale de munca, toate evenimentele asa cum sunt definite la art.5 lit. f, din Legea nr. 319/2006;

asiguratorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale, evenimentele urmate de incapacitate temporara de munca, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;

organelor de urmarire penala, dupa caz.
 

Orice medic, inclusiv medicul de medicina muncii aflat intr-o relatie contractuala cu angajatorul, conform prevederilor legale, va semnala obligatoriu suspiciunea de boala profesionala sau legata de profesiune, depistata in timpul prestatiilor medicale.
 

Semnalarea enuntata mai sus se efectueaza catre autoritatea de sanatate publica teritoriala, de indata, la constatarea cazului.
 

In cazul accidentelor de circulatie produse pe drumurile publice, in care printre victime sunt si persoane aflate in indeplinirea unor sarcini de serviciu, organele de politie rutiera competente vor trimite institutiilor si/sau persoanelor fizice/juridice care au responsabilitatea cercetarii, in termen de 5 zile de la data solicitarii, un exemplar al procesului-verbal de cercetare la fata locului.
 

Necomunicarea de indata a oricarui eveniment constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.500 lei la 7.000 lei.


Sursa: ITM

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele care NU comunica incidentele de munca pot fi sanctionate cu pana la 7.000 lei":
Rating:

Nota: 4.92 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016