Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cand ai probleme cu inflatia, a acuza lacomia capitalistilor este prima regula a guvernarii, preluata de birocratii din toate statele, direct din manualul de marxism-leninism. Capitalistii scumpesc ...
Cand ai probleme cu inflatia, a acuza lacomia capitalistilor este prima regula a guvernarii, preluata de birocratii din toate statele, direct din manualul de marxism-leninism.
Capitalistii scumpesc alimentele, ei ii distrug pe micii intreprinzatori si tot ei ne otravesc copiii cu E-uri.
Mai nou, ne obliga sa mergem si pe jos, scumpind benzina. Noroc cu statul care se ingrijeste de contribuabili: majoreaza salariile, creste pensiile si se ratoieste la exploatatori.
Nici actualul guvern „liberal” nu se lasa mai prejos, demonstrand ca a invatat lectia marketingului politic. Invocand nivelul redus al redeventelor, dar si ignorand majorarea costurilor cu materia prima, procesarea si transportul, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, s-a luat de companiile petroliere, care au scumpit combustibilul.
Presupozitia dlui Vosganian este una preluata tot din doctrina marxista a valorii-munca. Pentru actualul guvern liberal, pretul este format de costurile de productie.
Nimic mai fals (poate doar in comunism se facea acest lucru). Daca pentru a produce un litru de benzina costul meu de productie este de 1 leu, nu poate fi „just“ sa-l vand cu 10 lei, sustin guvernantii. Numai ca pretul este dat de cerere: daca am cerere pentru vanzarea litrului de combustibil cu 10 lei, a nu-l vinde cu aceasta suma este irational.
Oportunitatea profitului ridicat ii va determina si pe altii sa intre pe aceasta piata, iar in urma concurentei va intra in actiune legea diminuarii profitului. Concurenta, si nu statul, ma va face sa scad pretul, care marginal va ajunge sa egaleze costurile de productie.
Manual de politici contabile - Stick USB
SAF-T Ghid de raportare corecta
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Numai ca, reglementand piata energetica si supraimpozitand-o (jumatate din pretul benzinei este reprezentat de accize si TVA), statul este cel care pune piedici liberului acces pe piata si implicit micsorarii preturilor.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"