keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Impozite si contributii sociale neplatite

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Mai. 2011

Tin contabilitatea unui mic atelier de mobila si tapiterie care are un singur angajat. Ca urmare a diferitelor probleme aparute, firma a ajuns sa cumuleze datorii si penalizari la bugetul de stat si ...

Tin contabilitatea unui mic atelier de mobila si tapiterie care are un singur angajat. Ca urmare a diferitelor probleme aparute, firma a ajuns sa cumuleze datorii si penalizari la bugetul de stat si bugetele asigurarilor sociale de aproximativ 20.000 lei.

Cum se procedeaza pentru recuperarea datoriilor de catre stat?

Atelierul nu are cine stie ce active, sediul firmei este insasi locuinta detinuta in copropietate de administrator. Exista posibilitatea sa i se puna sechestru pe casa?

Raspuns:
In situatia in care contribuabilii nu isi executa obligatiile fiscale la data la care au devenit exigibile, ia nastere dreptul statului de a trece la executarea silita a creantelor fiscale.

Modalitatile de executare silita sunt: executarea silita prin poprire, executarea silita a bunurilor mobile, executarea silita a bunurilor imobile.

Poprirea reprezinta indisponibilizarea sumelor urmaribile reprezentand venituri si disponibilitati banesti in lei si in valuta, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale, detinute si/sau datorate, cu orice titlu, debitorului de catre terte persoane sau pe care acestia le vor datora si/sau detine in viitor in temeiul unor raporturi juridice existente, in vederea acoperirii creantei inscrisa in titlul fiscal si a cheltuielilor de executare.

De asemenea, pentru realizarea titlului executoriu in cazul creantelor fiscale, sunt supuse executarii silite orice bunuri mobile sau imobile aflate in proprietatea societatii comerciale.

Pentru executarea silita a creantelor fiscale datorate de o societate comerciala nu pot fi executate silit bunurile personale ale administratorului societatii.

Cand creanta fiscala ajunge la suma de 45.000, creditorul va putea sa solicite insolventa societatii comerciale debitoare.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016