Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Traim intr-un univers fierbinte si zapacit. Universul din Bing-Bang s-a ivit. De fapt, atunci s-a nascut Haosul. Acum universul se afla in expansiune, ce-i drept, dar nu este foarte ordonat, inca. ...
Traim intr-un univers fierbinte si zapacit. Universul din Bing-Bang s-a ivit. De fapt, atunci s-a nascut Haosul. Acum universul se afla in expansiune, ce-i drept, dar nu este foarte ordonat, inca.
Lucrurile trebuie sa se aseze in ordine, armonios. Dezideratul ontologic al tuturor lucrurilor este armonia universala.
Dupa parerea mea, in ceea ce priveste afacerile, contabilul este pazitorul armoniei universale. Iata de ce:
Afacerile sunt manifestarile de vointa ale sefului, intreprinzatorul. Adica intreprinzatorul (si varianta lui clasica – seful) este creatorul care improasca impetuos cu fapte, in incercarea de a-si extinde influenta lui proprie si influenta organizatiei pe care o conduce.
Jetul manifestarilor de vointa ale sefului trebuie sa imbrace o forma ordonata, legata, asezata, pe deplin legala si verificabila.
Armonia universala trebuie sa-si gaseasca expresia la nivelul oricarei orga nizatii. Asa cum universul fizic este in cautarea armoniei, la fel si organizatiile.
In organizatii pastrarea armoniei universale se face prin crearea de contrapondere fata de manifestarile impetuoase si voluntare ale sefului. Aceasta contrapondere este contabilitatea.
Contabilul este pastratorul ordinii si armoniei, cel care aseaza lucrurile la locul lor si se ingrijeste ca miscarile pline de vointa ale sefului sa nu sparga borcanele.
De aceea spun ca intr-o organizatie personajul-cheie care pazeste armonia universala este contabilul.
Editorial preluat din Newsletter Taxe si Impozite Actual nr. 27/ martie 2009. Autor Andrei Savescu.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre
www.infotva.ro
. In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"