Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania a solicitat oficial BEI cofinantare de 4 miliarde de euro pentru investitii in sanatate si transport

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 28 Sep. 2022
Romania a solicitat oficial BEI cofinantare de 4 miliarde de euro pentru investitii in sanatate si transport 
Tags: finan are , investitii in sanatate , investitii in sport 

Luni, 26 septembrie 2022, Adrian Caciu, ministrul Finantelor, a avut o intrevedere cu Christian Kettel Thomsen, vicepresedintele Bancii Europene de Investitii, conform unui comunicat de presa de pe site-ul Ministerului Finantelor.

Cu aceasta ocazie, ministrul Finantelor i-a inmanat domnului Kettel Thomsen solicitarea Romaniei pentru o asistenta financiara rambursabila din partea BEI de pana la 4 miliarde euro, necesara in anii urmatori pentru asigurarea implementarii, in bune conditii, a unor investitii din sectoarele transporturi si sanatate, finantate prin Planul National pentru Redresare si Rezilienta si POS 2021 - 2027.

De-a lungul timpului, sprijinul acordat Romaniei de catre Grupul BEI a fost consistent si bine echilibrat, orientat atat catre sectorul public, cat si catre sectorul privat. Disponibilitatea Bancii de a acorda Romaniei, alaturi de expertiza, si un sprijin financiar substantial pentru infrastructura de transport si sanatate intareste rolul BEI de partener cheie al autoritatilor romane in accelerarea implementarii investitiilor cu rol multiplicator in economie si in valorificarea fondurilor puse la dispozitie de Comisia Europeana” , a subliniat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.

Investitiile din Fondurile pentru Recuperare si Rezilienta, raspunsul Europei la COVID, ofera o oportunitate o data la o generatie. Banca Europeana de Investitii saluta solicitarea oficiala de a sprijini investitiile pe scara larga in sanatate si transport in Romania in anii urmatori si de a consolida si mai mult cooperarea cu partenerii romani atunci cand examinam, planificam si finantam scheme individuale.” a declarat Christian Kettel Thomsen, vicepresedintele Bancii Europene de Investitii.

Ministerul Finantelor va colabora in continuare cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene, in vederea pregatirii, impreuna cu echipa BEI si ministerele de resort, a proiectelor ce vor fi cuprinse in cadrul acestei finantari si pentru a stabili cele mai potrivite aranjamente de implementare luand in considerare necesitatile la nivelul proiectelor si politica de finantare a BEI.

Banca Europeana de Investitii sustine proiectele care reduc decalajele de dezvoltare regionala, consolideaza competitivitatea economica si imbunatatesc nivelul de trai. Imprumuturile acordate Romaniei din 1991 pana in prezent depasesc 16 miliarde euro.



Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania a solicitat oficial BEI cofinantare de 4 miliarde de euro pentru investitii in sanatate si transport":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016