Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Statul ridica bariere in fata liberului acces pe piata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mai. 2008

Despre problemele economiei romanesti s-a tot scris: ba ca avem probleme cu deficitul comercial, ba cu cel bugetar, ba ca taxele sunt prea mari, ba ca sunt prea mici si nu poate investi statul in ...

Despre problemele economiei romanesti s-a tot scris: ba ca avem probleme cu deficitul comercial, ba cu cel bugetar, ba ca taxele sunt prea mari, ba ca sunt prea mici si nu poate investi statul in infrastructura.

Un aspect a ramas insa complet ignorat: excesul de reglementare. Cel mai nociv rezultat al acestui fenomen il reprezinta anchilozarea pietelor.

Invocandu-se protectia consumatorului, cea a contribuabilului, a firmelor autohtone, aquis-ul comunitar etc, executivul si parlamentul au votat legi pe banda rulanta. Multe dintre acestea la solicitarea actorilor deja prezenti pe o piata.

Motivul: pastrarea propriilor pozitii si protejarea in fata concurentei potentiale. Asa s-a ajuns la rezultul ca, potrivit Bancii Mondiale, pana in 2005, cea mai mare parte a cresterii productivitatii se vede din avansul firmelor existente, in proportie de 70%, in timp ce rolul intrarii firmelor noi si al iesirii celor vechi este mai limitat in Romania decat in tarile avansate.

Realocarea fortei de munca a contribuit cu 25% la cresterea productivitatii, iar intrarea firmelor noi si iesirea societatilor vechi au avut un aport de circa 5%, in timp ce in statele membre ale Uniunii Europene si Turcia acest procent a ajuns la 20%.

„Principalele prioritati de politici pentru Romania se indreapta catre promovarea cresterii de productivitate prin cresterea inovatiei si eliminarea barierelor dintre intrarile pe piata de noi firme mai productive si iesirile unora mai vechi, uzate moral“, este concluzia lui Paloma Anos Casero, economist al Bancii Mondiale.

Numai ca este greu sa faci asa ceva in Romania, tara in care tendinta este una contrarie. Intrebati-i pe notari, avocati, contabili, auditori si mai nou pe consultantii fiscali cat de usor se face accesul pe aceste piete.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Statul ridica bariere in fata liberului acces pe piata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016