Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
NontransferuriNontrasferurile reprezinta expedierea sau transportul bunurilor, din Romania in alt stat membru, efectuate de catre persoana impozabila sau de catre alta persoana in contul sau. ...
Nontransferuri
Nontrasferurile
reprezinta
expedierea sau transportul bunurilor, din Romania in alt stat membru, efectuate de catre persoana impozabila sau de catre alta persoana in contul sau.
Bunurile nu vor fi considerate transferate daca sunt transportate din Romania in alt stat membru in scopul uneia dintre urmatoarele operatiuni:
1. Operatiuni care
presupun o tranzactie, fara a avea insa loc o livrare intracomunitara de bunuri in statul membru de unde incepe transportul.
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Cartea verde a contabilitatii
Astfel, constituie nontransfer:
- o livrare insotita de instalare sau asamblare in celalalt stat membru;
- o livrare a bunurilor, ce constituie o vanzare la distanta;
- o livrare a bunurilor, efectuata de catre persoana impozabila sau in numele acesteia, la bordul vaselor, aeronavelor si trenurilor, care are loc in celalalt stat membru;
- Expedierea bunurilor in alt stat membru, de unde vor fi livrate intracomunitar sau exportate;
- O livrare de gaze sau de electricitate prin intermediul unei retele de distributie.
2. Operatiuni de transfer care
nu presupun o tranzactie, operatiuni ce inlocuiesc fostele regimuri vamale suspensive in relatiile cu celelalte state membre. In aceasta categorie sunt cuprinse:
- prestarile de servicii, efectuate in beneficiul persoanei impozabile, ce presupun prelucrarea fizica a bunurilor in celalalt stat membru, cu indeplinirea conditiei ca aceste bunuri sa fie returnate in Romania la finalizarea prelucrarii (asa-numitele operatiuni de procesare);
- utilizarea temporara a acestor bunuri in celalalt stat membru, in scopul prestarii de servicii de catre persoana impozabila, daca aceasta este stabilita in Romania;
- utilizarea temporara a acestor bunuri in celalalt stat membru, pentru o perioada de cel mult 24 de luni,
daca importul acestor bunuri in statul membru respectiv, in vederea utilizarii temporare, intruneste criteriile pentru o scutire integrala a drepturilor de import.
In aceasta categorie sunt incluse bunurile destinate targurilor comerciale si expozitiilor.
Neindeplinirea ulterioara a conditiilor (prevazute in Codul fiscal) pentru ca o operatiune sa fie considerata nontransfer duce la transformarea acesteia in transfer, cu toate consecintele si obligatiile ce rezulta de aici.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"