Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA - Transport national asimilat transportului intracomunitar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Dec. 2007

Transport national asimilat transportului intracomunitar Cazul I Societatea Eurotrans din UK (inregistrata in scopuri de TVA in UK) transporta bunurile de la Liverpool(UK) la Timisoara pentru ...

Transport national asimilat transportului intracomunitar

Cazul I

Societatea Eurotrans din UK (inregistrata in scopuri de TVA in UK) transporta bunurile de la Liverpool(UK) la Timisoara pentru societatea Mondoplast (inregistrata in scopuri de TVA in Romania). Bunurile sosesc cu vaporul in portul Constanta de unde vor fi descarcate de pe vas si incarcate in camion cu destinatia finala Timisoara.

Important
Transportul national de la Constanta la Timisoara este asimilat unui transport intracomunitar de bunuri conform art. 133 alin. (2) lit. c) pct. 2, cu conditia ca partea de transport national sa fie in legatura directa cu transportul intracomunitar.

Conditii de care trebuie sa se tina seama in vederea aplicarii regulilor de la transportul intracomunitar:

contractul sau orice alt document aferent transportului trebuie sa existe in momentul incheierii transportului intracomunitar de bunuri;

persoana care efectueaza transportul national asimilat transportului intracomunitar de bunuri trebuie sa actioneze in contul persoanei care comanda sau realizeaza transportul intracomunitar de bunuri;

bunurile vor parasi Romania in aceeasi stare in care erau la inceperea transportului asimilat transportului intracomunitar de bunuri.

Cazul II

Societatea Transbus din Romania (inregistrata in scopuri de TVA in Romania) transporta bunurile de la Timisoara la Constanta pentru societatea Mondoplast tot din Romania (inregistrata in scopuri de TVA in Romania. Bunurile vor fi transportate de la Timisoara la Roma (Italia). Transportul national efectuat de Transbus pentru Mondoplast  este asimilat transportului intracomunitar de bunuri daca sunt indeplinite conditiile stabilite in cazul I.

Tratamentul fiscal pentru cazurile I si II

La aplicarea regulilor cu privire la locul prestarii de la transportul intracomunitar, pentru transportul national, parte componenta a unui transport intracomunitar, pot aparea urmatoarele situatii:

  • in lipsa codului de TVA al beneficiarului, locul transportului national va fi locul de plecare a transportului cu impozitarea in acel stat membru (factura de transport cu TVA);
  • daca beneficiarul comunica codul de TVA din celalalt stat membru, comunica codul de TVA din statul sau membru (sau orice alt stat cu exceptia celui in care este situat prestatorul), operatiunea este neimpozabila la transportator (factura fara TVA).
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA - Transport national asimilat transportului intracomunitar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016