Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Concediul paternal: 7 modificari propuse de Ministerul Muncii pentru Normele metodologice de aplicare a Legii 210/1999

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 12 Oct. 2022
Concediul paternal: 7 modificari propuse de Ministerul Muncii pentru Normele metodologice de aplicare a Legii 210/1999
Tags: concediul paternal , legea concediului paternal 

Proiectul de Ordonanta pentru modificarea si completarea HG nr.244/2000 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999 a fost pus in dezbatere publica de Ministerul Muncii.

Propunerea de act normativ vizeaza punerea de acord a Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr. 210/1999, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 244/2000, cu noile prevederi ale Legii concediului paternal nr. 210/1999, modificata si completata de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 117/2022. 

Proiectul de act normativ propune urmatoarele modificari ale Hotararii Guvernului nr. 244/2000, cu modificarile si completarile ulterioare:

modificarea reglementarilor actuale in sensul acordarii concediului paternal si a indemnizatiei aferente acestuia tuturor tatilor care au calitatea de lucrator, incheiat conform legii, precum si eliminarea prevederilor care fac trimitere la calitatea de salariat a titularului, asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat;

majorarea numarului de zile de concediu paternal acordat tatilor, prin extinderea duratei concediului paternal la 10 zile lucratoare;

modificarea prevederilor actuale astfel incat tatal care a obtinut atestatul de absolvire a cursului de puericultura sa beneficieze de o majorare cu 5 zile a concediului paternal cu ocazia nasterii fiecarui copil nou-nascut;

revizuirea prevederilor actuale prin reglementarea unitatilor medicale care pot organiza cursuri de puericultura si care pot elibera atestatul de absolvire a cursului de puericultura.

prelungirea de la 7 zile la 10 zile lucratoare a permisiei in cazul tatalui care satisface serviciul militar in calitate de militar în termen, potrivit legii;



revizuirea prevederilor actuale referitoare la drepturile tatalui copilului nou-nascut in situatia in care mama copilului decedeaza la nasterea copilului sau in perioada concediului de sarcina si lauzie.

introducerea altor modificari astfel incat sa fie asigurata claritate la nivel legislativ si conformitate cu prevederile actuale ale Legii nr. 210/1999 cu modificarile si completarile ulterioare;


 

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Concediul paternal: 7 modificari propuse de Ministerul Muncii pentru Normele metodologice de aplicare a Legii 210/1999":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016