Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Programul Prima masina pentru persoane fizice: Avans de 30%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 02 Nov. 2018
Tags: program prima masina, modificare program prima masina, prima masina persoane fizice

Potrivit unui Proiect de Ordonanta, programul ''Prima masina'' va putea fi accesat si de persoanele fizice care au mai detinut un autovehicul nou, iar cei care doresc pot achizitiona chiar o masina ecologica, cu un avans de 25-30%.

Ministerul Finantelor Publice a publicat joi, 1 noiembrie, un proiect pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi. Noutatea este ca, daca pana in prezent una dintre conditii era ca persoanele fizice care acceseaza Programul "Prima masina" sa nu mai fi detinut in proprietate un autoturism nou, acum aceasta conditie a picat.

"Propunerile de modificare a OUG nr. 66/2014 (privind aprobarea programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, n.r.) vizeaza urmatoarele obiective: posibilitatea achizitionarii de catre beneficiarul programului a unui autovehicul nou, pe langa cel clasic cu sistem de propulsie termic (cu motor de ardere interna), si a urmatoarelor tipuri de autovehicule, dupa cum urmeaza: autovehicul hibrid cu cel putin doua convertoare de energie diferite si doua sisteme de stocare de energie montate pe vehicul pentru a-i asigura propulsia, avand un pret de achizitie de maxim 100.000 lei, la care se adauga TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie sa asigure un avans de minim 25% din pretul de achizitie al autoturismului; autovehicul electric hibrid (…) in regim de functionare mixt, avand un pret de achizitie de maxim 150.000 lei, la care se adauga TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie sa asigure un avans de minim 30% din pretul de achizitie al autoturismului; autovehicul pur electric – orice autoturism, autoutilitara usoară, autospeciala/autospecializata usoara sau cvadriciclu, propulsat/propulsata de un motor electric cu energie furnizata de baterii reincarcabile, alimentate de o sursa externa de energie electrica, clasificat ca vehicul cu emisii poluante zero NEDC, avand un pret de achizitie de maxim 150.000 lei, la care se adauga TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie sa asigure un avans de minim 30% din pretul de achizitie al autoturismului", potrivit Notei de fundamentare care insoteste Proiectul.

De asemenea, Proiectul de Ordonanta propune si modificarea si completarea OUG nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic, care fac obiectul Programului Rabla Plus, in asa fel incat beneficiarii Programului Rabla Clasic sa fie si ei eligibili programului Prima masina.
In proiect se prevede ca ecobonusurile si ecotichetele din Programul "Rabla" sa poata fi folosite pentru achitarea avansului minim obligatoriu prevazut in legislatia Programului de stimulare cumpararii de autoturisme noi, aprobat prin OG 66/2014.

Cifrele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (APIA), citate de initiatorii proiectului, arata ca inmatricularea de autoturisme noi in Romania, in luna august a anului curent, a crescut cu 137,86%, fata de perioada similara a anului trecut, atingand un volum de 28.546 unitati. Pe primele opt luni din acest an, volumul autoturismelor noi inmatriculate a atins 103.824 unitati, in crestere cu 51,91% fata de perioada similara din 2017, in timp ce inmatricularea autovehiculelor second hand a fost in scadere cu 11,94% in luna august a anului curent, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
 
Proiectul de Ordonanta de Urgenta poate fi consultat AICI, iar Nota de fundament poate fi descarcata de AICI.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Programul Prima masina pentru persoane fizice: Avans de 30%":
Rating:

Nota: 3.5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016