Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Stabilirea deductibilitatii carburantului in cazul autoturismelor pe firma

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: autoturisme pe firma, deductibilitatea carburantului

Care este modalitatea de stabilire a normelor de consum de combustibil pentru masinile, proprietate a firmei, utilizate in scopul desfasurarii activitatii acesteia? Normele de consum pentru masinile hibrid se stabilesc printr-o alta metoda?

Raspuns:


In ceea ce priveste problema deductibilitatii carburantului, actele normative  in vigoare aplicabile nu contin precizari asupra modului de ajustare a consumului de carburant pentru un vehicul in functie de traseul parcurs, conditiile de drum, starea tehnica ori vechimea acestuia. 

In privinta cheltuielilor deductibile principiul general este acelasi si anume ca sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.

Tot ce trebuie sa stiti in 2021 despre regimul fiscal-contabil al cheltuielilor cu autovehiculele, AICI««
 

Asadar, nu exista norme juridice cu caracter general pe baza carora sa se determine norma tehnica de consum in functie de circumstantele traseului parcurs si a celorlalte elemente particulare enuntate mai sus. Pentru usurinta justificarii, in cazul in care ar fi necesar, ramane la latitudinea contribuabilului constructia unui sistem propriu de control al consumului pe baza oricaror cirsumstante le considera necesare. 

Cu toate acestea, printr-o aplicare in extenso in ceea ce priveste norma de consum pentru fiecare autovehicul pot fi avute in vedere reglementari specifice cum este Ordinul Ministerului Transporturilor nr. 14/1982 pentru aprobarea normativului privind consumul de combustibil si ulei pentru automobile obligatoriu de la momentul adoptarii pentru toate unitatile detinatoare de mijloace de transport auto din subordinea ministerelor, celorlalte organe centrale, consiliilor populare judetene si al municipiului Bucuresti, cu exceptia unitatilor din subordinea Ministerului Apararii Nationale si Ministerului de Interne si aplicabil la data adoptarii organizatiile cooperatiste si obstesti, insa pe baza dispozitiilor date de organele centrale ale acestora. 

De asemenea, in procesul de stabilire a normei de consum pentru fiecare vehicul din patrimoniul contribuabilului poate fi avuta in vedere si Directiva nr. 80/1268/CEE a Consiliului privind emisiile de dioxid de carbon si consumul de carburant al autovehiculelor insa, având in vedere caracterul complex al operatiunii este o varianta sustenabila si contractarea unor servicii externe care sa o stabileasca. Cu toate acestea, pe baza reglementarilor mentionate mai sus se poate realiza la nivelul societatii, printr-o comisie constituita in acest sens, daca personalul si specializarea acestuia o permite, stabilirea unei norme de consum.

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Stabilirea deductibilitatii carburantului in cazul autoturismelor pe firma":
Rating:

Nota: 4.07 din 5 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016