Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Autoturisme pe firma. Cum se parcurge foaia de parcurs si care sunt informatiile obligatorii fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 02 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: autoturisme pe firma, foaie de parcurs, informatii fiscale

In temeiul prevederilor pct. 68 alin. (2) din Normele metodologice, emis in aplicarea art. 298 alin. (1) din Codul fiscal, Foaia de parcurs trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele informatii:

-categoria de vehicul utilizat, 
-scopul si locul deplasarii,
-kilometrii parcursi, 
-norma proprie de consum carburant pe kilometru parcurs. 

Aceste elemente minime asigura informatia necesara pentru a justifica in  perspectiva unei inspectii fiscale regimul de utilizare a vehiculului si  deductibilitatea integrala a tuturor cheltuielilor aferente acestuia. 

Cu toate acestea, pentru a elimina riscul ca administratia fiscala sa retrateze operatiunea  considerand ca nu sunt indeplinite conditiile pentru eliminarea restrictiilor privind  limitarea dreptului de deducere pot fi avute in vedere impunerea catre persoanalul  care utilizeaza vehiculele sa completeze si alte informatii. Pot fi avute in vedere  informatii mai detaliate privind data efectuarii deplasarii identitatea persoanei  care a efectuat-o etc.
 

Modelul foii de parcurs 


Multe alte informatii pot fi incluse in foaia de parcurs, insa acestea nu au  caracter obligatoriu, ele tin de decizia interna a detinatorului de vehicule, pentru  a reflecta de o maniera cat mai transparenta conditiile de utilizare a vehicolelor. 

Desi informatiile minimale au fost descrise mai sus, din perspectiva organelor  fiscale identificarea cat mai precisa a modului de utilizare a vehiculelor reprezinta o garantie a corectitudinii si va determina o limitare a eventualelor cercetari detaliate. Din aceasta perspectiva, chiar daca presupune costuri suplimentare de administrare si un volum suplimentar de timp acordat intocmirii, foaia de parcurs mai detaliata confera o siguranta sporita in raport cu adminstratia fiscala si o mai mare rigoare la nivelul unitatii. 

Va prezentam mai jos o enumerare a elementelor ce pot fi cuprinse in foaia de parcurs 

-denumirea societatii;
-numarul de inmatriculare al autovehiculului, marca;
-starea autovehiculului;
-conducatorul auto;
-data emiterii/intocmirii;
-data si ora expedierii si sosirii, plecare/sosire, data/ora;
-perioada la care se refera;
-norma proprie de consum;
-combustibilul existent in rezervor la inceputul si sfarsitul perioadei, pe tipuri de combustibil (benzina, motorina, gaz, ulei pentru schimb, -ulei pentru completare);
-alimentarile pe parcursul perioadei;
-kilometrii la plecare si la sosire, din care pe drumuri neamenajate
-persoana care a folosit autovehiculul etc.

Intrucat foile de parcurs nu reprezinta formulare tipizate, pot fi adaptate de fiecare societate in functie de necesitatile proprii ale acesteia sau de particularitatile activitatii, de regula sub forma unui tabel. Societatea poate recurge de asemenea la achizitionarea unor seturi de formulare preimprimate de completat sau poate recurge la completarea informatica (program sau tabel excel).
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Autoturisme pe firma. Cum se parcurge foaia de parcurs si care sunt informatiile obligatorii fiscal":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016