Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Redam, prin cele ce urmeaza, principalele prevederi in legatura cu secretul fiscal
Astfel, mentionam ca in categoria informatiilor de natura celor considerate a fi secret fiscal intra datele referitoare la identitatea contribuabililor, natura si cuantumul obligatiilor fiscale, natura, sursa si suma veniturilor debitorului, plati, conturi, rulaje, transferuri de numerar, solduri, incasari, deduceri, credite, datorii, valoarea patrimoniului net sau orice fel de informatii obtinute din declaratii ori documente prezentate de catre contribuabili sau orice alte informatii cunoscute de organul fiscal ca urmare a exercitarii atributiilor de serviciu.Functionarii publici din cadrul organului fiscal, inclusiv persoanele care nu mai detin aceasta calitate, sunt obligati, in conditiile legii, sa pastreze secretul asupra informatiilor pe care le detin ca urmare a exercitarii atributiilor de serviciu.
Informatiile referitoare la impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat pot fi transmise numai:
a) autoritatilor publice, in scopul indeplinirii obligatiilor prevazute de lege;
b) autoritatilor fiscale ale altor tari, in conditii de reciprocitate in baza unor conventii;
c) autoritatilor judiciare competente, potrivit legii;
d) in alte cazuri prevazute de lege.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
De asemenea este permisa transmiterea informatiilor de natura celor mentionate mai sus inclusiv pentru perioada in care a avut calitatea de contribuabil:
a) contribuabilului insusi;
b) succesorilor acestuia.
Autoritatea care primeste informatii fiscale este obligata sa pastreze secretul asupra informatiilor primite.
Este permisa transmiterea de informatii cu caracter fiscal in alte situatii decat cele prevazute mai sus in conditiile in care se asigura ca din acestea nu reiese identitatea vreunei persoane fizice sau juridice.
Nerespectarea obligatiei de pastrare a secretului fiscal atrage raspunderea potrivit legii.
*
Baza legala: art. 11 din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata, cu modificarile ulterioare; pct. 11.1 din Hotararea Guvernului nr. 1.050/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala.
Sursa: DGFP Valcea
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Codul fiscal INAINTE si DUPA modificarile aduse de OUG 11/2022Zoom fiscal: Drepturile si obligatiile persoanelor fizice in cazul inspectiei fiscaleCe prevad regulile privind SECRETUL FISCAL in Noul Cod de Procedura Fiscala?O analiza rezumata: Modificarile aduse de OUG 8/2014 in Codul de procedura fiscala!Articole similare
Reguli TVA in 2013 | Taxare inversa in cazul masurilor de simplificareAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"