Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Calculul procentual al bonusului de vanzari. TAXA VERDE trebuie sau nu inclusa?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Sep. 2020 Exclusiv
Tags: taxa verde, calculul bonusului de vanzari

La calculul bonusului de vanzari, calculat procentual din Cifra de Afaceri trebuie sau nu inclusa taxa verde? Exista vreo diferenta daca ea este inclusa in pretul articolelor sau este evidentiata separat pe factura? Multumesc!

Raspunsul specialistului:
 
Taxa sau timbrul verde nu este o taxa impusa de vreo autoritate, ci reprezinta contravaloarea costurilor de colectare, tratare si eliminare nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), obligatii ce revin producatorilor de EEE care trebuie sa finanteze aceste activitati fie in mod individual, fie prin intermediul organizatiilor colective, dupa cum rezulta din prevederile OUG 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice. Prin urmare, taxa/timbrul verde nu este o taxa in intelesul clasic al cuvantului, ci o componenta a pretului echipamentelor electrice si electronice nou introduse pe piata, cu rolul de a asigura finantarea costurilor de colectare, tratare si eliminare a acestora la momentul cand aceste echipamente devin deseuri.
 
De asemenea, conform art. 34 alin. 1 din ordonanta, producatorii si distribuitorii sunt obligati sa informeze cumparatorii in momentul vanzarii de EEE, cu privire la costurile colectarii, tratarii si eliminarii in conditii de protectie a mediului, prin evidentierea separata a acestor costuri. Nu exista norme pentru aplicarea prevederilor art. 34 alin. 1 din OUG 5/2015, astfel ca evidentierea separata a taxei/timbrului verde se poate face fie prin inscriere distincta ca parte a pretului articolelor vandute, fie doar ca o mentiune suplimentara in facturi, in scop informativ (de genul „din care, timbru verde x lei”).
 
In ceea ce priveste calculul bonusului din vanzari, acesta depinde de prevederile contractului incheiat intre parti, indiferent daca taxa/timbrul verde este inclusa in pretul articolelor sau este evidentiata separat pe factura. Modalitatea de calcul a bonusului este o problema de intelegere contractuala dintre parti, nefiind reglementata in legislatie intr-un fel anume.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Calculul procentual al bonusului de vanzari. TAXA VERDE trebuie sau nu inclusa?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016