Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozit din chirii. Cum se declara in D100

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 05 Mar. 2024
Impozit din chirii. Cum se declara in D100
Tags: venituri din chirii , declarare in d100, completare d100

Incepand cu Declaratia 100 aferenta lunii ianuarie 2024 se declara si impozitul pe chirie, cu retinere la sursa, in cazul inchirierilor de la persoane fizice. A aparut noua D100, va rog sa-mi confirmati daca este corecta incadrarea acestui impozit la punctul 628 Impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor, altele decat cele din arendarea bunurilor agricole si din inchirierea in scopuri turistice a camerelor.

Declararea impozitului din chirii in D100 – raspunsul specialistului:

 

Declaratia 100 a fost actualizata prin Ordinul ANAF nr. 172/2024 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Noutatea consta in introducerea in formular, incepand cu obligatiile aferente lunii ianuarie 2024, a "impozitului  pe veniturile din cedarea folosintei bunurilor, altele decat cele din arendarea bunurilor agricole si din inchirierea in scopuri turistice a camerelor".
 
Impozitul se declara de catre persoanele juridice si alte entitati care au obligatia de a conduce evidenta contabila, care , potrivit OUG 115/2023, sunt obligate sa retina la sursa impozitul pe venit si sa-l plateasca la bugetul de stat.

Este corecta declararea acestui impozit la pozitia 628 din noul formular 100 "Impozit pe venit din cedarea folosintei bunurilor, altele decat cele din arendarea bunurilor agricole si din inchirierea in scopuri turistice a camerelor".



Raspuns oferit in luna februarie 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

 

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozit din chirii. Cum se declara in D100":
Rating:

Nota: 3.83 din 5 din 9 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016