Tags: transparenta institutionala, posturi vacante sau ocupate, situatia posturilor de munca
Pentru prima data de la crearea sistemului informatic de gestiune a functiei publice, in 2010, ANFP pune la dispozitia oricarei persoane interesate de situatia functiilor publice date deschise despre posturile vacante sau ocupate la nivelul administratiei publice din Romania.
Aceasta decizie cu impact major asupra transparentei functiei publice a fost luata in contextul eforturilor Guvernului de a creste increderea cetatenilor in activitatea administratiei si in functionarii publici, prin valorificarea potentialului open data.
Accesul la informatii se realizeaza prin intermediul site-ului ANFP, printr-o functionalitate de interogare a bazei de date a Sistemului informatic integrat de management al functiilor publice si al functionarilor publici.
Cautarea se poate realiza usor, prin aplicarea de filtre, fiind disponibila filtrarea dupa:
- Tipul institutiei publice: teritorial, central sau local;
- Denumirea institutiei;
- Judetul de interes;
- Localitatea de interes;
- Situatia postului: ocupat, temporar ocupat, vacant sau temporar vacante;
- Categorii de functii publice;
-
Gradul profesional si clasa;
-
Tipul departamentului in care exista postul;
- Coordonate ca sex sau varsta pentru posturile ocupate.
Un alt element menit sa vina in sprijinul cetatenilor interesati de situatia posturilor din administratie este faptul ca datele obtinute pot fi exportate pentru a fi folosite ulterior, in format CSV.
In prezent, ANFP foloseste solutii software, atat in activitatea interna, cat si in relatia cu departamentele de resurse umane din institutiile publice, prin intermediul sistemului Informatic mentionat anterior, la care au fost implementate functionalitati noi (Sistemul electronic de gestiune a documentelor, aplicatia consilierilor de etica etc.). Sistemul a fost creat prin resurse proprii ale Agentiei si a fost dezvoltat prin activitati in cadrul proiectelor cu finantare externa.
Informatiile despre situatia functiilor publice pot fi consultate pe pagina web a ANFP, www.anfp.gov.ro, la sectiunea Cariera in functia publica/ Situatia functiilor publice - date deschise (https://www.anfp.gov.ro/opendata.aspx).

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Declarare achizitii. Regim special agricultori
Intrebare:
Legat de acest regim special tva pentru agricultori, va rog sa-mi spuneti cum se aplica practic daca un agricultor inscris in Registrul Agricultorilor emite un borderou de achizitie sau factura catre o firma platitoare de tva. Ce ar trebui sa faca firma, inteleg ca e deductibila acea compensatie, dar nu stiu cum se procedaza. Multumesc!
REGIMUL SPECIAL TVA PENTRU AGRICULTORI
CINE IL POATE APLICA?
Se poate aplica de catre agricultorul care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Facturare la norma de venit 2021-2023
Intrebare:
O PFA este inregistrata cu obiect de activitatea 6202 - Activitati de consultanta in tehnologia informatiei. Din decembrie 2021 pana in ianuarie 2023 factureaza catre un client din SUA un nr de 12 facturi, fiecare avand ca obiect Consultanta IT. Devizul general pentru toata colaborarea este de 850 ore, din care 60% activitati de consultanta IT si 40% activitati de programare. Nu s-a facut deviz pentru fiecare factura in parte. Persoana fizica a depus DU cu norma de venit aferenta...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Incasare client radiat prin executor judecatoresc
Intrebare:
Client radiat, nu mai pot primi/incasa sume pe clientul respectiv.
Primesc sume in numele clientului de la un Executor Judecatoresc (o rata lunara achitata de fostul administrator).
Cum sting datoriile clientului, fiind radiat nu mai pot incasa sume pe clientul respectiv (nu-mi permite programul de contabilitate)?
Mentionez ca situatia clientului fiind neclara, nu s-au constituit provizione pe clientul in cauza. Se mai poate constitui...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Import si livrare locala in Italia. Regim TVA
Intrebare:
Societatea noastra achizitioneaza in Italia in port o cantitate de 1000 to marfa de la furnizor italian cu factura, dar marfa este din USA (statele unite), se doreste vamuirea sa se faca de societatea noastra din Romania si achitarea tva cu vamuirea de catre societatea Romana in Italia, urmand ca noi din Romania sa o vindem in Italia ulterior la alt client.
Intrebare 1: se poate face acesta tranzactie daca nu avem cod de tva de Italia?
Intrebare 2: daca...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Nerezident cu cod de tva in Romania. Depunere bilant
Intrebare:
O societate din Ungaria are un imobil in Romania. Acest imobil este inchiriat catre o societate din Romania. Societatea din Ungaria a obtinut un cod de inregistrare fiscala de la ANAF si este inregistrat ca platitor de TVA si impozit pe profit. Depunem D300, D394 si D100 respectiv D101.
Intrebarea este daca trebuie sa depunem bilant.
Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<