Tags: preturi medii ale produselor agricole
Agentia Nationala de Administrare Fiscala, prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti, a transmis, printr-un comunicat de presa, preturile medii ale produselor agricole, valabile in anul 2020.
Astfel, in vederea calcularii veniturilor anuale brute obtinute din cedarea folosintei bunurilor prin arendare valabile in anul 2020, au fost stabilite preturile medii ale produselor agricole, prin Hotararea Consiliului Judetean Ialomita nr. 167/23.09.2020, dupa cum urmeaza:
- grau – 0,77 lei/kg;
- orz – orzoaica - 0,70 lei/kg;
- rapita – 1,68 lei/kg; -
floarea soarelui – 1,58 lei/kg;
- porumb – 0,73 lei/kg,.
Contribuabilii interesați pot accesa hotararea mai sus menționata la urmatoarea adresa de internet:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/preturi_medii/preturi_agricole_2020/I alomita_PMA_2020.pdf
Atentie! Aceasta hotarare produce efecte incepand cu data de 1 octombrie 2020.
Sursa: ANAF
de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare:
Firma din cadrul grupului cu sediul in Elvetia incheie un contract pentru un eveniment marketing organizat in RO, care este 50% pentru firma elvetiana, 50% pentru firma din RO. Va primi factura cu TVA 19%. Noi vom fi refacturati fara mark-up de firma din Elvetia pentru partea de 50% cu TVA 19% sau cum este corect? Trebuie sa incheiem contract pentru refacturare cu firma din Elvetia?
Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
SRL neinregistrat in scop de TVA, dar care are cod special pentru operatiuni intracomunitare din luna noiembrie 2022, depaseste cifra de afaceri de 300.000 lei in luna octombrie 2024. Va rog sa imi spuneti care este procedura de inregistrare in scop de tva (de la ce data ar trebui sa depuna D700 si ce capitole ar trebui completate in declaratie), precum si ce ar trebui sa facem ca societatea sa renunte la codul special de tva?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
O SC depune declaratie D177 Cerere de redirectionare impozit pe profit pe 25.06.2024, ultima zi din termenul legal, atasand Contractul de sponsorizare in agrafa formularului, care permite astfel semnarea lui electronica si depunerea.
Deoarece site-ul Anaf a mers foarte greu, n-a intors recipisa pana la ora 17 cand s-a terminat programul de lucru, in spatiul virtual a aparut raspuns (dar nu sub forma de recipisa in care s-ar fi vazut ora la care a aparut) ca nu are un...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
1. O persoana are facultate si master pe informatica (5 ani), apoi are a 2-a facultate de 3 ani in Finante-Banci. Nu are master in domeniul economic. Aceasta persoana poate ocupa functia de director economic si/sau contabil sef? Pentru a ocupa aceste functii este necesar si master in domeniul economic?
2. O persoana este director economic la o societate pe actiuni. O ruda de gradul unu are voie sa fie cenzor la aceeasi unitate, fara a fi in conflict de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Din greseala s-a adaugat pe casa de marcat un bon de 22.000 lei in loc de suma corecta de 22 lei, ulterior a fost emis si bonul corect de 22 lei, s-a intocmit referat pentru anularea sumei de 22.000 lei, avand in vedere ca societatea are casa de marcat conectata la serverele ANAF si se transmit zilnic rapoartele Z, ce trebuie sa faca compania in acest caz ca sa nu se tina cont de suma gresita de pe casa de marcat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<