Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania va primi o finantare de 50 de milioane de euro de la Banca Mondiala, pentru Proiectul de Consolidare a Managementului Riscurilor de Dezastre. Acesta are drept scop imbunatatirea rezilientei infrastructurii de urgenta si raspuns la dezastre din cladirile de pompieri si urgente, anunta un comunicat transmis de institutie.
Aceasta masura a fost luata ca urmare a faptului ca foarte multe cladiri apartinand serviciilor de urgenta si raspuns la dezastre din Romania au vulnerabilitati structurale si se pot prabusi in cazul unui cutremur, dupa cum sustine Tatiana Proskuryakova, director de tara al Bancii Mondiale pentru Romania si Ungaria. Prin noul Proiect de Consolidare a Managementului Riscurilor de Dezastre se urmareste asigurarea bunei functionari a cladirilor de pompieri si de urgente, in cazul producerii oricaror tipuri de calamitati.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Banca Mondiala arata ca Romania se numara printre cele mai expuse tari din Uniunea Europeana, din punct de vedere al riscurilor seismice, cu multe vieti pierdute si zeci de mii de cladiri deteriorate, urmare a cutremurelor produse in ultimele doua secole. „Peste 75% din populatia tarii, inclusiv 65% din populatia urbana, locuieste in zone expuse pericolelor seismice. Mai mult decat atat, 45% din toate serviciile critice de transport, energie, apa si comunicatii, precum si 70-80% din PIB-ul Romaniei se afla localizate in zone expuse riscului seismic. De asemenea, efectele schimbarilor climatice au sporit si ele in mod semnificativ in ultimele decade, producand alunecari de teren, incendii naturale, secete si fenomene meteorologice extreme. in 2006, de exemplu, au fost inregistrate inundatii extreme care au cauzat pagube economice in valoare de 1% din PIB”, anunta Banca Mondiala.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Romania se imprumuta de 400 de milioane de euro pentru managementul riscurilor de dezastreAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"