Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Min. Muncii: Venitul Minim de Incluziune va fi implementat incepand cu 1 ianuarie 2024

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 08 Dec. 2023
Min. Muncii: Venitul Minim de Incluziune va fi implementat incepand cu 1 ianuarie 2024
Tags: venit minim de incluziune, integrare in piata muncii

Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, prin Agentia Nationala de Plati si Inspectie Sociala, impreuna cu Banca Mondiala si cu sprijinul autoritatilor locale din intreaga tara vor implementa, de la 1 ianuarie 2024, Venitul Minim de Incluziune (VMI), anunta Min. Muncii printr-o postare pe Facebook.

Asa cum este precizat de sursa, beneficiari vor fi doar cei care au cu adevarat nevoie. Este un program focalizat pe cei vulnerabili care inlocuieste Venitul Minim Garantat si Alocatia pentru Sustinerea Familiei. 

 

In acest fel se reduce birocratia, dar cresc si beneficiile pentru persoanele vulnerabile vizate. Copiii din familiile beneficiare de Venit Minim de Incluziune trebuie inscrisi la scoala si vor beneficia automat si de bursa sociala. Beneficiari vor fi doar cei care au cu adevarat nevoie pentru ca, odata cu beneficiile, cresc si responsabilitatile. Cei apti de munca primesc sprijin din partea statului, dar sunt si incurajati sa isi gaseasca un serviciu.

 

De asemenea, Venitul Minim de Incluziune se acorda si pentru varstnicii institutionalizati care indeplinesc conditiile de eligibilitate. Acestia vor deveni astfel automat si asigurati in sistemul de sanatate.


Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale Simona Bucura-Oprescu, impreuna cu delegatia Banci Mondiale, a Agentiei Nationale pentru Plati Inspectie Sociala Ialomita si a Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala a efectuat o vizita in teren in comunitatile vulnerabile din judetul Ialomita.

 

„Am intalnit, in judetul Ialomita, oameni cu povesti de viata impresionante. Sunt viitori beneficiari ai Venitului Minim de Incluziune care va fi implementat de la 1 ianuarie 2024. La Scanteia am cunoscut-o pe stefania. Are 6 ani, iar mama ei este bolnava si mai lucreaza cu ziua prin sat. Pentru familia copilei pana si o banala periuta de dinti este o cheltuiala enorma. Chiar si asa, fetita are un zambet molipsitor si este de un bun simt care arata ca, in ciuda deprivarii materiale severe, nu a lipsit educatia din familie”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu

 

Min. Muncii precizeaza ca stefania, in curand, va merge la clasa pregatitoare. De-abia asteapta luna septembrie cand va auzi primul clopotel si isi va cunoaste colegii.

 

„La nici 10 kilometri distanta, in comuna Valea Ciorii, Nicolae isi creste singur cele 4 fetite, dupa ce mama acestora a decis, in 2019 sa plece definitiv de langa copile. Barbatul le este si mama si tata, iar curatenia si buna crestere pe care le-am gasit in casa modesta a acestora sunt o adevarata lectie pentru multi dintre noi”, a mai spus ministrul Bucura-Oprescu.

 

Pentru a se integra in program, familiile cu copii beneficiare de Venit Minim de Incluziune trebuie sa ii aiba pe cei mici inscrisi la scoala. Ca o masura suplimentara de sprijin, elevii din aceste familii vor beneficia automat si de bursa sociala. 

 

Venitul Minim de Incluziune se acorda si pentru varstnicii institutionalizati care indeplinesc conditiile de eligibilitate. Astfel acestia vor deveni automat si asigurati in sistemul asigurarilor de sanatate.

 

Cei care sunt apti de lucru vor intra automat in programele ANOFM pentru integrare pe piata muncii.



Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Min. Muncii: Venitul Minim de Incluziune va fi implementat incepand cu 1 ianuarie 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016