Tags: svp, inrolare in svp, digitalizarea svp
Ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor profesionale pentru a discuta despre procesul de inrolare in Spatiul Privat Virtual (SPV)
In data de 8 iunie 2021, la sediul Ministerului Finantelor a avut loc o intalnire in cadrul careia Alexandru Nazare, ministrul Finantelor, a discutat cu reprezentantii mai multor asociatii profesionale despre masurile de simplificare si digitalizare a procedurii administrativ-fiscale si despre procesul de inrolare a contribuabililor in Spatiul Privat Virtual (SPV).
Conform unui comunicat de presa de pe site-ul oficial MFP, intalnirea, organizata la initiativa Ministerului Finantelor, a avut ca obiectiv crearea unui climat deschis de dialog intre minister si asociatiile profesionale, in cadrul caruia sa existe un schimb de idei referitoare la proiectul de act normativ care prevede inrolarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor juridice, asocierilor si a altor entitati fara personalitate juridica, precum si a persoanelor fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent, in formele prevazute de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.44/2008.
„Urmarim sa preintampinam potentialele probleme privind obligativitatea inscrierii in SPV si sa raspundem cu promptitudine provocarilor pe care le ridica acest proces, inclusiv prin identificarea unor mecanisme de simplificare a procedurilor de inrolare si autentificare. Feedback-ul din partea mediului privat, adica a utilizatorilor sistemului, este important in vederea modernizarii si cresterii atractivitatii SPV, concomitent cu simplificarea modului de utilizare. Totodata, reiterez solicitarea inaintata catre ANAF de a face toate demersurile care ii revin in identificarea solutiilor pentru cresterea atractivitatii si modernizarii SPV. Scopul nostru este de a dezvolta un parteneriat comun in care fiecare entitate isi respecta rolul si competenta reala, avand ca obiectiv final, in contextul dat, modernizarea modului de interactiune si stimularea contribuabililor de a adera la platforma pusa la dispozitie”, a declarat ministrul Finantelor, Alexandru Nazare.
Intalnirile de lucru cu mediul privat referitoare la inrolarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) vor continua in scopul accelerarii procesului de digitalizare a MF si ANAF.
Sursa: MFP

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Conditii coasigurati dupa 01 august 2025
Intrebare:
Colegii care au coasigurati solicita clarificari cu privire la modul in care vor proceda cu acestia incepand cu 01.08.2025. Ma ajutati va rog cu un raspuns? Cine declara coasiguratul, firma sau asiguratul prin 212? Suma de plata este 2.430 lei cu plata contributiei in doua transe: 607,5 lei pana la 31 decembrie 2025 si diferenta de 1.822,5 lei pana in mai 2026? Daca da, in ce cont vireaza asiguratul sau compania? Depinde de casa de sanatate de care apartine? Sunt conturi diferite?...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Cota de TVA, vanzare case
Intrebare:
Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea situatie: doresc sa vand o casa construita de firma si receptionata in anul 2020.
In prezent intentionez sa o vand, insa nu sunt sigura ce cota de TVA trebuie aplicata la emiterea facturii de vanzare.
Va rog sa-mi comunicati care sunt prevederile legale aplicabile in acest caz.
Va multumesc anticipat!
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Plata unei sume catre un fost angajat pentru renuntare la proces. Tratament fiscal
Intrebare:
S-a dat afara un fost angajat pe motiv ca s-au restructurat locurile de munca. La scurt timp firma a angajat o alta persoana pe aceeasi pozitie, fostul angajat a dat firma in judecata. intre timp fostul angajat a renuntat la judecata fiindca s a facut o intelegere sa i se ofere salarii compensatorii.
Suma aceasta este supusa impozitului si contributiilor daca nu mai exista contract de munca activ? Fostul angajat are vreo obligatie referitoare la faptul ca incaseaza...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<