Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor, intalnire cu reprezentantii mediului privat pentru a discuta despre procesul de inrolare in SVP

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Iun. 2021 Exclusiv
Tags: svp, inrolare in svp, digitalizarea svp

Ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor profesionale pentru a discuta despre procesul de inrolare in Spatiul Privat Virtual (SPV)

In data de 8 iunie 2021, la sediul Ministerului Finantelor a avut loc o intalnire in cadrul careia Alexandru Nazare, ministrul Finantelor, a discutat cu reprezentantii mai multor asociatii profesionale despre masurile de simplificare si digitalizare a procedurii administrativ-fiscale si despre procesul de inrolare a contribuabililor in Spatiul Privat Virtual (SPV).
 
Conform unui comunicat de presa de pe site-ul oficial MFP, intalnirea, organizata la initiativa Ministerului Finantelor, a avut ca obiectiv crearea unui climat deschis de dialog intre minister si asociatiile profesionale, in cadrul caruia sa existe un schimb de idei referitoare la proiectul de act normativ care prevede inrolarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) a persoanelor juridice, asocierilor si a altor entitati fara personalitate juridica, precum si a persoanelor fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent, in formele prevazute de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.44/2008.
 
„Urmarim sa preintampinam potentialele probleme privind obligativitatea inscrierii in SPV si sa raspundem cu promptitudine provocarilor pe care le ridica acest proces, inclusiv prin identificarea unor mecanisme de simplificare a procedurilor de inrolare si autentificare. Feedback-ul din partea mediului privat, adica a utilizatorilor sistemului, este important in vederea modernizarii si cresterii atractivitatii SPV, concomitent cu simplificarea modului de utilizare. Totodata, reiterez solicitarea inaintata catre ANAF de a face toate demersurile care ii revin in identificarea solutiilor pentru cresterea atractivitatii si modernizarii SPV. Scopul nostru este de a dezvolta un parteneriat comun in care fiecare entitate isi respecta rolul si competenta reala, avand ca obiectiv final, in contextul dat, modernizarea modului de interactiune si stimularea contribuabililor de a adera la platforma pusa la dispozitie”, a declarat ministrul Finantelor, Alexandru Nazare.
 
Intalnirile de lucru cu mediul privat referitoare la inrolarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) vor continua in scopul accelerarii procesului de digitalizare a MF si ANAF.


Sursa: MFP
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor, intalnire cu reprezentantii mediului privat pentru a discuta despre procesul de inrolare in SVP":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016