keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Reducere comerciala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Mai. 2011

Firma noastra a incheiat un contract general pe acest an cu un client care cumpara marfa de la noi, cu regularitate, avand termen de plata 60 de zile de la data facturarii. Contractul prevede si un ...

Firma noastra a incheiat un contract general pe acest an cu un client care cumpara marfa de la noi, cu regularitate, avand termen de plata 60 de zile de la data facturarii. Contractul prevede si un discount suplimentar ulterior de 2% in cazul achitarii facturilor in 5 zile de la emitere. Deci, practic, este vorba de o reducere de pret de natura financiara, scont (ct. 667).

Intrebarea este: putem sa emitem si in acest caz factura de reducere comerciala acordata ulterior pentru acesti 2% sau este necesar sa reformulam contractul? Ce documente sunt necesare pentru contabilizarea scontului? Trebuie sa emitem factura fiscala?

Raspuns:
Obligativitatea emiterii facturilor este reglementata de Codul fiscal la art.155. Din studiul prevederilor acestui articol nu reiese explicit ca pentru reducerile financiare acordate ulterior livrarii bunurilor, trebuie emisa o factura distincta.

Insa avand in vedere prevederile art 138 lit. c), in care se prevede ca baza de impozitare se reduce in cazul in care rabaturile, remizele, risturnele si celelalte reduceri de pret sunt acordate dupa livrarea bunurilor, si coroborand cu prevederile art. 155 alin. 5 lit. i), factura cuprinde in mod obligatoriu baza de impozitare a bunurilor si serviciilor, pretul unitar, exclusiv taxa, precum si rabaturile, remizele, risturnele si alte reduceri de pret, rezulta ca trebuie emisa o factura cu semnul minus pentru orice tip de reducere acordata ulterior livrarii bunurilor.

Drept urmare, pentru contabilizarea scontului este necesara existenta in contract a prevederii  referitoare la acordarea unei reduceri in cazul achitarii facturilor in cinci zile de la emitere si  facturarea cu semnul minus a acestei reduceri la momentul acordarii.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016