Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Creditele pentru populatie si firme sunt in crestere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 24 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: credite populatie, credite companii, credite valuta

Inca din luna iulie au inceput sa fie semnalate cresteri in ceea ce priveste acordarea de credite pentru populatie si firme. In concret, soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a ajuns in iulie la 216 miliarde de lei, fiind astfel cu 1,1% mai mare in termeni nominali fata de luna anterioara si cu 4,5% peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut.

Imprumuturile in lei au cunoscut o crestere de 1% in termeni nominali fata de luna precedenta si cu 1,8% comparativ cu perioada similara a anului precedent, aspect pus pe seama cresterii numarului de credite acordate pentru firma. In consecinta, creditele pentru companii au urcat cu 1,9% fata de iunie si cu 8,2% fata de nivelul din iulie 2010.

Creditele pentru populatie au inregistrat insa acelasi nivel fata de luna iulie, fiind cu 5,2% mai mic fata de cel din iulie anul trecut. Cresterile la creditele in valuta au fost semnificativ mai mari. Astfel, creditele in valuta pentru populatie au inregistrat o crestere de 1,4% prin comparatie fata de luna iunie si cu 6,2% fata de perioada similara a anului trecut.

In rest, creditele pentru companii au avut o rata cu 0,9% mai mare fata de luna anterioare si cu 8,2% peste nivelul din iulie 2010. Creditul guvernamental a inregistrat o scadere lunara de 4,6% in iulie, la 64,16 miliarde lei, insa a fost cu 16,7% mai mare fata de nivelul raportat in aceeasi perioada a anului trecut.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Creditele pentru populatie si firme sunt in crestere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016