1. Depuneti documentele, respectiv:
- Cererea de inregistrare (a se vedea formularul din Anexa nr. 3 la prezentul produs, formular pe care se poate scrie direct si il listati la imprimanta, daca doriti). Veti bifa pct. II – „radiere” si pct. 7.6. pentru motivul radierii – „la cerere”;
- Documentul care atesta motivul radierii, daca este cazul (e decizia titularului; nu prea e cazul sa dati explicatii);
-Certificatul de inregistrare si certificatul constatator de autorizare (original);
- Chitantele de plata a taxelor/tarifelor legale, respectiv:
1. 45 lei - taxele de registru;
2. 27 lei, reprezentand un procent aplicat taxei de registru - 50% Fondul de lichidare si 10% Fondul de buletin prevazute de Legea nr. 85/2014.
Documentele le depuneti la Oficiul Registrului Comertului in raza caruia persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala sau intreprinderea familiala isi are stabilit sediul profesional, la ghiseu sau prin corespondenta.
2. Decizia Directorului Oficiului Registrului comertului
Directorul poate sa solicite administrarea si a altor acte doveditoare, dar de obicei nu e cazul.
- Formularele se distribuie la sediul ORC.
- Documentele se depun la ORC in raza caruia persoana fizica autorizata, intreprinderea individuala sau intreprinderea familiala isi are stabilit sediul profesional, la ghiseu sau prin corespondenta.
Daca nu vi se solicita alte documente, in cateva
zile lucratoare PFA/II/IF este desfiintata. Urmeaza sa anuntati si la Finante desfiintarea, prin completarea unei declaratii-tip pe care o primiti acolo si… gata!

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ajustare pentru deprecierea creantelor. Avans platit furnizorului
Intrebare:
Va rog sa specificati tratamentul fiscal al ajustarii pentru deprecierea creantelor reprezentand avansuri acordate furnizorilor pentru o societate - A platitoare de impozit pe profit.
Mentionez ca societatea a achitat un avans catre un furnizor pentru o achizitie de materii prime in octombrie 2021 pentru care furnizorul nu a emis factura pentru avansul incasat. (plata acestuia se poate dovedi prin extrasul bancar).
Ulterior, pentru furnizorul respectiv s-a...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Imprumuturi intre societati afiliate
Intrebare:
O persoana fizica este asociat unic al firmei A. Aceeasi persoana fizica detine si 50% dintr-o alta firma, B, impreuna cu un alt asociat! Este corect ca firma A sa imprumute cu bani firma B, ori de cate ori aceasta are nevoie, putand merge pana la de cateva ori pe luna, iar firma B sa-i inapoieze la un moment dat? Care sunt conditiile in care o poate face, daca poate, pe ce perioada si cu ce frecventa, si ce documente trebuia sa intocmeasca?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Ajustare TVA constructie veche
Intrebare:
S-a construit o pensiune pe o intreprindere individuala in anul 2015 cand cota de tva era 24%. Anul acesta se inchide intreprinderea la Recom si pensiunea trece titularului. Se face ajustare tva dedus de 24% din valoare proportional cu perioada ramasa din cei 20 ani? Nu se ajusteaza cu cota de 19 in vigoare la data inchiderii?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Etape radiere ca urmare a dizolvarii si lichidarii simultane
Intrebare:
Doresc sa lichidez o societate fara activitate.
Pentru anul 2024 a fost depus D100 pentru Q1, Q2 si Q3 cu 0.
Acum urmeaza sa intocmesc bilantul + CPP si D101 pentru finalizarea anului 2024.
Care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg pentru radiere ca urmare a dizolvarii?
Inteleg ca in prima faza depun documentele specifice la Registrul Comertului si totodata depun S1039 cu bifarea primei casute?
Dupa...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<