Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firme care aplica OUG 67/2022. Cum se determina nivelul salariului pentru fractia de luna

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Sep. 2022
Firme care aplica OUG 67/2022. Cum se determina nivelul salariului pentru fractia de luna
Tags: oug 67/2022, calculare nivel salariu, salariu fractie de luna

Va rugam sa ne precizati cum calculam si aplicam OUG 67/2022, in situatia in care un salariat are un pontaj compus din ore lucrate, concediu de odihna si ore pe contract de cercetare (fonduri publice).

Exemplu luna august, 176 ore: salariul de incadrare 2550 lei si majorarea voluntara de 200 lei, ore regie = 10; zile CO = 10; ore contract cercetare neimpozabil = 86. Va multumim!

• Tip societate: S.A.
• Numar de angajati: 10-49 angajati
• Platitoare TVA: Da
• Cod CAEN: 7219

Raspunsul consultantului fiscal Dani Cucu: 

In temeiul art. 1 alin. (4) din OUG 67/2022, suma de 200 de lei se diminueaza in functie de:

a) perioada din luna pentru care s-a acordat majorarea salariala;
b) data de la care angajatii noi sunt incadrati in munca la un nivel al salariului stabilit potrivit contractului individual de munca, fara a include sporuri si alte adaosuri, este de 2.750 de lei;
c) fractia din luna pentru care se determina veniturile din salarii si asimilate salariilor;
d) data de la care inceteaza contractul individual de munca.

Asadar, suma de 200 lei se va diminua in functie de fractia din luna pentru care se determina veniturile din salarii si asimilate salariilor. In situatia analizata, atat veniturile din salarii aferente zilelor lucrate, cat si indemnizatia de concediu de odihna reprezinta din punct de vedere fiscal venituri cuprinse in categoria veniturilor din salarii.

Cu toate acestea trebuie amintit ca salariul reprezinta contraprestatia muncii depuse de salariat in baza contractului individual de munca, astfel ca salariul se va determina prin raportare la orele/zilele in care salariatul a prestat activitate dependenta pentru angajator.

Pe cale de consecinta, consideram ca si suma de 200 lei, respectiv diminuarea acesteia, va trebui raportata la zilele din luna in care salariatul a prestat efectiv activitate pentru angajator (in cazul analizat 12 zile din cele 22 de zile lucratoare, ale lunii in care s-a prestat activitate), nefiind asadar luate in calcul cele 10 zile de concediu de odihna in care salariatul nu presteaza activitate.

Pentru acestea din urma, salariatul va avea dreptul la indemnizatia de concediu de odihna stabilita potrivit dispozitiilor corespunzatoare din Codul muncii.


Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firme care aplica OUG 67/2022. Cum se determina nivelul salariului pentru fractia de luna":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016