Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin OUG 67/2022 a fost stabilit faptul ca firmele pot acorda, lunar, angajatilor care au un salariu minim de 2.550 lei, o majorare de 200 lei neimpozabili. Este obligatorie acordarea unui salariu de 2750 lei de la 1 iunie daca firmele nu vor sa beneficieze facilitatile fiscale?
Majorarea de 200 de lei vizeaza exclusiv salariul minim de 2.550 de lei. Ea nu se acorda la salariile minime de 3000 lei stabilite in domeniile constructii, agricultura si industria alimentara.
Inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu, a clarificat cele mai frecvente intrebari referitoare la modificarile legislative privind majorarile salariale, conform unei postari de pe pagina oficiala de facebook Inspectia Muncii.
Firmele nu sunt obligate sa acorde salariu minim de 2750 lei incepand cu data de 1 iunie 2022. Angajatorul poate stabili un salariu de 2.550 lei pentru persoanele nou-angajate in perioada 1 iunie - 31 decembrie 2022 inclusiv, caz in care nu va beneficia de facilitatile fiscale prevazute de actul normativ.
De asemenea, printr-un comunicat de presa, Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj subliniaza cateva aspecte: majorarea este facultativa, nu obligatorie, de asemenea, nu e obligatoriu sa fie acordata de la inceput de luna, putand fi acordata si pentru o fractiune de luna, dar ea se va micsora corespunzator.
In mod similar, suma de 200 lei se diminueaza in functie de data angajarii, respectiv data incetarii contractului individual de munca.
Cartea verde a contabilitatii
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Manual de politici contabile - Stick USB
Majorarea de 200 lei, respectiv de la 2.550 de lei la 2.750 de lei, se acorda salariatilor care desfasoara activitate in baza contractului individual de munca, sunt incadrati cu norma intreaga si numai la locul unde se afla functia de baza.
Sursa: Facebook
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
OUG 67/2022 se aplica si in cazul unui salariu de baza mai mare de 2550 lei?Aplicare OUG 67/2022. Situatii in care firmele pot acorda angajatilor 200 lei neimpozabiliA fost oficializata legea prin care majorarea voluntara cu suma de 200 lei a salariilor minime NU va fi impozitataFurnizorii de servicii postale vor declara serviciile de trimitere contra ramburs prin F395. Instructiuni de completareFirme care aplica OUG 67/2022. Cum se determina nivelul salariului pentru fractia de lunaArticole similare
Modificari ale Codului fiscal ce intra in vigoare incepand cu data de 1 NOIEMBRIE 2023Se prelungeste scutirea de impozit pe profitul reinvestitBaza de calcul pentru plata anticipata. Cum stabilim impozitul corect?Finantele au publicat Procedura pentru restructurarea datoriilor de peste un milion de lei (proiect de Ordin)Plan de masuri ANAF: Sprijinirea conformarii la plata obligatiilor fiscale. Facilitati pentru bunii platitoriUltimele articole
A fost publicat calendarul seminariilor web ANAF pentru luna NOIEMBRIE 2024Scutiri la impozitul pe venit in domenul IT. Vezi cele 7 conditii cumulative necesareFACILITATI FISCALE, OUG 59/2024. Suma netaxabila de 300 lei se poate aplica de mai multe ori?Posta Romana va trimite Notificarile de informare cu privire la amnistia fiscala introdusa prin OUG 107/2024Procedura de anulare a obligatiilor fiscale, introdusa prin Ordinul 5521/2024Articole similare
MAJORARE SALARIU MINIM 2023. ANAF explica care sunt implicatiile fiscale ale acestor modificariMAJORARE SALARIU MINIM la 3.300 lei. Cum se calculeaza baza CASS pentru veniturile din 2023?MAJORARE SALARIU MINIM la 3.300 lei. Facilitatea care prevede 200 lei netaxabili mai ramane in vigoare?Presedintele BNS: Guvernul are trei variante de lucru pentru stabilirea majorarii salariului minimDin 1 ianuarie 2024 firmele au obligatia de a majora salariile angajatilor platiti cu salariul minim mai mult de 24 de luniUltimele articole
Noutate! Salariul minim ar putea ajunge la 4.050 lei de la 1 ianuarie 20253 masuri fiscale importante, in vigoare de la 1 iulie 2024Precizari ANAF privind salariul minim brut cu data de 01.07.2024Prin OUG 59/2024 fost majorata suma neimpozabila din CIMMajorarea salariului minim la 3.700 lei lunar, aprobata de ExecutivAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"