Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Este obligatorie acordarea unui salariu de 2750 lei de la 1 iunie daca firmele nu vor sa beneficieze de OUG 67/2022?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 23 Iun. 2022
Este obligatorie acordarea unui salariu de 2750 lei de la 1 iunie daca firmele nu vor sa beneficieze de OUG 67/2022?
Tags: oug 67/2022, facilitati fiscale, majorare salariu minim

Prin OUG 67/2022 a fost stabilit faptul ca firmele pot acorda, lunar, angajatilor care au un salariu minim de 2.550 lei, o majorare de 200 lei neimpozabili. Este obligatorie acordarea unui salariu de 2750 lei de la 1 iunie daca firmele nu vor sa beneficieze facilitatile fiscale?

Actul normativ prevede ca angajatorii vor putea acorda voluntar, celor platiti cu minimul pe economie, 200 de lei in plus, pe luna, fara ca aceasta majorare sa presupuna plati in plus pentru impozit pe venit si contributii sociale. Cu alte cuvinte, este vorba de o majorare lunara cu 200 de lei a salariului net.

Majorarea de 200 de lei vizeaza exclusiv salariul minim de 2.550 de lei. Ea nu se acorda la salariile minime de 3000 lei stabilite in domeniile constructii, agricultura si industria alimentara.

Inspectorul general de stat, Dantes Nicolae Bratu, a clarificat cele mai frecvente intrebari referitoare la modificarile legislative privind majorarile salariale, conform unei postari de pe pagina oficiala de facebook Inspectia Muncii. 

Firmele nu sunt obligate sa acorde salariu minim de 2750 lei incepand cu data de 1 iunie 2022. Angajatorul poate stabili un salariu de 2.550 lei pentru persoanele nou-angajate in perioada 1 iunie - 31 decembrie 2022 inclusiv, caz in care nu va beneficia de facilitatile fiscale prevazute de actul normativ.

De asemenea, printr-un comunicat de presa, Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj subliniaza cateva aspecte: majorarea este facultativa, nu obligatorie, de asemenea, nu e obligatoriu sa fie acordata de la inceput de luna, putand fi acordata si pentru o fractiune de luna, dar ea se va micsora corespunzator. 

In mod similar, suma de 200 lei se diminueaza in functie de data angajarii, respectiv data incetarii contractului individual de munca.

Majorarea de 200 lei, respectiv de la 2.550 de lei la 2.750 de lei, se acorda salariatilor care desfasoara activitate in baza contractului individual de munca, sunt incadrati cu norma intreaga si numai la locul unde se afla functia de baza.


Sursa: Facebook
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Este obligatorie acordarea unui salariu de 2750 lei de la 1 iunie daca firmele nu vor sa beneficieze de OUG 67/2022?":
Rating:

Nota: 4.94 din 5 din 8 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016