keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Noua metoda de calcul a fondului pentru neincadrarea in munca a persoanelor cu handicap. Legea 193/2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Sep. 2020 Exclusiv
Tags: legea 193/2020, neincadrarea in munca a persoanelor cu handicap

Referitor la Legea nr. 193/21.08.2020. Avand in vedere noua metoda de calcul a fondului pentru neincadrarea in munca a persoanelor cu handicap ( variaza 50% suma platita catre stat si 50% suma decontata ca achizitii de la unitatile protejate), daca diferenta de 50% aferenta achizitiilor de produse/servicii nu este acoperita in totalitate suma neacoperita trebuie virata statului? Acest lucru insemnand ca datoram statului 50% diferenta neacoperita? Multumim!

Raspunsul specialistului Costin Istrate: 
 
Baza legala: 
 
 
Legea nr. 448 din 6 decembrie 2006 (**republicata**) privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap*) 
 
Capitolul V Orientare, formare profesionala, ocupare si angajare in munca 
 
 
Articolul 78 
 
(2) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel putin 50 de angajati, au obligatia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel putin 4% din numarul total de angajati. 
 
(3) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap in conditiile prevazute la alin. (2), platesc lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap. 
 
(la 01-09-2017, Alin. (3) din Art. 78 , Capitolul V a fost modificat de punctul 1, art. I din O.U.G. nr. 60 din 4 august 2017, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 648 din 07 august 2017) 
 
.. 
 
Legea nr. 193 din 21 august 2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap 
 
3. La art. 78, alin. (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins: 
 
 
(3) Autoritatile si institutiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajeaza persoane cu handicap in conditiile prevazute la alin. (2), pot opta pentru una dintre urmatoarele obligatii: 
 
 
a) sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap; 
 
b) sa plateasca lunar catre bugetul de stat o suma reprezentand echivalentul a minimum 50% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata inmultit cu numarul de locuri de munca in care nu au angajat persoane cu handicap, iar cu suma reprezentand diferenta pana la nivelul sumei prevazute la lit. a) sa achizitioneze, pe baza de parteneriat, produse sau servicii realizate prin activitatea proprie a persoanelor cu handicap angajate in unitati protejate autorizate. 
 
  
 
Opinie: 
 
In cazul celei de-a doua optiuni mentionate in lege, obligativitatea achizitiei produselor sau serviciilor respective va trebui sa derive dintr-un contract de parteneriat permanent, incheiat cu unitati protejate autorizate si ca urmare, in practica, nu poate exista situatia in care diferenta mentionata sa nu poata fi acoperita din achizitiile respective. In caz contrar, societatea poate opta pentru o decontare directa si completa conform primei obligatii mentionate in lege. 



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016