Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA-ul de 27% nu supara Comisia Europeana

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Sep. 2011 Exclusiv
Tags: tva ungaria, majorare tva, taxa produse de lux

Ungaria a luat recent decizia de a majora taxa pe valoarea adaugata cu doua puncte procentuale. TVA-ul Ungariei ajunge astfel la 27% si se va situa pe primul loc in UE, fiind statul care taxeaza bunurile de larg consum in cel mai mare procent dintre tarile membre ale Uniunii.

Un reprezentant oficial din partea Comisiei Europene a declarat recent ca decizia Ungariei de a-si majora taxa pe valoarea adaugata pana la 27% (cel mai ridicat nivel din UE) nu contravine reglementarilor comunitare. Altfel spus, Uniunea da liber la majorarile acestei taxe, implicatiile pe termen lung fiind cuantificabile abia in viitor.

David Boublil, purtator de cuvant al CE pentru probleme legate de taxe, vami, audit si combaterea fraudelor, a declarat ca nu vor fi luate niciun fel de masuri pentru anularea deciziei luate de Ungaria deoarece nu se incalca nicio reglementare europeana:

"Daca Ungaria decide sa mareasca TVA la 27%, Comisia nu va face nimic pentru ca nu exista obligatia ca taxa sa fie de sub 25%".

Aceasta situatie ar putea crea insa un precedent. Ungaria are deja in plan sa majoreze la 35% TVA-ul pentru produsele de lux. Aceasta propunere va fi analizata de Comisia Europeana in luna decembrie a anului in curs, odata cu finalizarea evaluarii generale a sistemului de taxare a valorii adaugate la nivelul Uniunii.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA-ul de 27% nu supara Comisia Europeana":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016