Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In aceasta luna, pana marti, 25 octombrie 2016, contribuabilii au obligatia sa efectueze plata primei rate de 50% din impozitul pe veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit, precum si a contributiei de asigurari sociale de sanatate aferente acestor venituri, pentru anul 2016.
Contribuabilii care realizeaza venituri de aceasta natura datoreaza impozit de 16% si contributie de asigurari sociale de sanatate, in cota de 5,5% asupra venitului stabilit pe baza normelor anuale de venit. Atat impozitul, cat si contributia mentionata, au fost stabilite prin decizie de impunere emisa de organul fiscal competent si comunicata contribuabililor potrivit prevederilor art. 47 din Legea nr. 207/2015, privind Codul de procedura fiscala. Deciziile de impunere au la baza declaratiile 221 aferente anului 2016, care trebuiau depuse pana la data de 25 mai 2016 de catre persoanele fizice care, la data declararii, obtineau, individual sau intr-o forma de asociere fara personalitate juridica, venituri din:
- cultivarea produselor agricole vegetale;
- exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si alte asemenea;
- cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala.
Normele de venit pentru anul 2016 stabilite la nivelul fiecarui judet pentru impunerea veniturilor din activitati agricole, conform art. 106, alin. (3) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, sunt afisate pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
Plata impozitului pe venit si contributiei de asigurari sociale de sanatate se efectueaza pe codul numeric personal al persoanei fizice care realizeaza aceste venituri la trezoreriile unitatilor fiscale in a caror raza teritoriala acestia isi au domiciliul.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
In cazul in care in localitatea de domiciliu a contribuabililor nu exista o unitate teritoriala a A.N.A.F, facem precizarea ca, potrivit art. 1 alin. (1) din anexa la Ordinul nr. 4032/2066/2015, persoanele fizice care datoreaza impozit si contributii sociale aferente veniturilor din activitati agricole, precum si accesorii pentru neachitarea la scadenta a acestora, pot efectua plata acestor obligatii fiscale si la organele fiscale locale (casieriile primariilor) corespunzatoare localitatii in care isi au domiciliul fiscal, in numerar, cu conditia ca intre unitatea administrativ-teritoriala si directia generala regionala a finantelor publice in a carei raza se afla localitatea sa fi fost incheiat un protocol in acest sens.
Sursa: ANAF Galati
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Procedura pentru declararea veniturilor din pensii obtinute din strainatateSe mareste considerabil din 2016 termenul pentru rambursarea TVA. Ce alte modificari sunt incluse in Noul Cod de Procedura Fiscala?Buletin informativ CECCAR: Noutati din perioada 19 - 25 iunie 2015Noutati legislative cu explicatii oferite de autoritatile din domeniu. Ce acte normative sunt importante?Nou proiect ANAF privind impozitul pe venit si CASUltimele articole
Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVASeminare online ANAF: Explicatii pentru TOATE facilitatile prevazute de OUG 107/2024Amnistia Fiscala 2024: Ce trebuie sa stiiOUG 107/2024. Masurile se aplica si pentru obligatiile care depasesc 31 august 2024?OUG 107/2024. Care sunt principalele 5 masuriArticole similare
Ce declaratii fiscale au termen in luna octombrie 2016?Pana la 25 octombrie sunt stabilite 17 obligatii de plata si declarative. Lista completa ANAFNou buletin informativ de la ANAF: Modificari fiscale in Monitorul Oficial4 intrebari si raspunsuri esentiale privind recuperarea TVA achitata in alt stat membru al Uniunii EuropeneGhid ANAF privind recuperarea TVA achitata in alt stat membru al Uniunii EuropeneUltimele articole
ANAF a publicat Ghidul privind recuperarea TVA achitata in alt stat membru al Uniunii EuropeneAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"