Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Lista contribuabililor care NU au obligatii fiscale restante se publica TRIMESTRIAL

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 07 Nov. 2022
ANAF: Lista contribuabililor care NU au obligatii fiscale restante se publica TRIMESTRIAL
Tags: lista contribuabililor care nu au restante, obligatii fiscale , lista anaf

Organul fiscal central, precum si organul fiscal local au obligatia de a publica pe pagina de internet proprie lista contribuabililor persoane juridice care au declarat si au achitat la scadenta obligatiile fiscale de plata si care nu au obligatii restante.

Lista se publica trimestrial pana in ultima zi a primei luni din trimestrul urmator celui de raportare. 

Procedura de aplicare se aproba:
a) in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal central, prin ordin al presedintelui A.N.A.F.;
b) in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal local, prin hotarare a consiliului local. 

Potrivit pct. 2 din O.P.A.N.A.F. Nr. 1923/2022 din 1 noiembrie 2022 privind Procedura de publicare a listei contribuabililor care nu inregistreaza obligatii restante, pentru intocmirea listei se au in vedere urmatoarele conditii ce trebuie indeplinite cumulativ de catre contribuabili:

1. a)  sunt depuse, pe perioada de prescriptie a dreptului de a stabili obligatii fiscale, toate declaratiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, pana la data intocmirii listei. Aceasta conditie se considera indeplinita si in cazul in care, pentru perioadele in care nu s-au depus declaratii fiscale, obligatiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de catre organul fiscal;

2. b)  au achitate la scadenta/termenul de plata prevazut de lege obligatiile fiscale principale si accesorii, in trimestrul pentru care se realizeaza publicarea listei;

3. c)  nu inregistreaza obligatii bugetare restante la data intocmirii listei.


Lista va cuprinde denumirea contribuabililor si codul de identificare fiscala.

La intocmirea listei se au in vedere informatiile referitoare la obligatiile bugetare inregistrate in evidentele fiscale ale contribuabililor persoane juridice, existente la nivelul organelor fiscale. 

Nu fac obiectul publicarii contribuabilii care au fost declarati in inactivitate temporara inscrisa in registrul comertului, potrivit legii, sau au fost declarati inactivi potrivit dispozitiilor art. 92 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. 

La publicarea listei pentru contribuabilii care au infiintate sedii secundare inregistrate fiscal, potrivit legii, se verifica conditiile prevazute la pct. 2 atat pentru activitatea proprie, cat si pentru sediile secundare ale acestora. in acest caz, lista cuprinde contribuabilii care au infiintate sedii secundare inregistrate fiscal potrivit legii, fara a mai fi mentionate sediile secundare ale acestora. 

in situatia in care se constata erori materiale si omisiuni cu privire la informatiile cuprinse in lista, organul fiscal, in baza unui referat aprobat de conducatorul acestuia, prelucreaza, de indata, in sistem informatic, modificarile informatiilor publicate pentru fiecare contribuabil. 

Prin eroare materiala se intelege:
a) preluarea eronata a datelor din evidentele fiscale existente la nivelul organelor fiscale; b) publicarea eronata a unor contribuabili care, potrivit legii, nu indeplinesc criteriile prevazute la pct. 2. 

Constituie omisiune la publicare neselectarea, din eroare, a unor contribuabili care indeplineau criteriile prevazute la pct. 2.

Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "ANAF: Lista contribuabililor care NU au obligatii fiscale restante se publica TRIMESTRIAL":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016