Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANAF va publica, trimestrial, lista contribuabilor, persoane juridice, care au declarat si au achitat la scadenta obligatiile fiscale de plata si care nu au obligatii restante.
Conditiile ce trebuie indeplinite cumulativ de catre contribuabili la intocmirea listei:
a) sunt depuse, pe perioada de prescriptie a dreptului de a stabili obligatii fiscale, toate declaratiile fiscale, potrivit vectorului fiscal, pana la data intocmirii listei. Aceasta conditie se considera indeplinita si in cazul in care, pentru perioadele in care nu s-au depus declaratii fiscale, obligatiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de catre organul fiscal;
b) au achitate la scadenta/termenul de plata prevazut de lege, obligatiile fiscale principale si accesorii, in trimestrul pentru care se realizeaza publicarea listei;
c) nu inregistreaza obligatii bugetare restante la data intocmirii listei.
In categoria contribuabililor care sunt cuprinsi in lista fac parte si contribuabilii care se incadreaza in situatiile prevazute la art. 157 alin. (2) si (3) din Codul de procedura fiscala, inlcusiv cei care beneficiaza de inlesniri la plata acordate potrivit legii, care se afla in derulare.
Avand in vedere faptul ca pentru o parte din obligatiile declarative nu exista un termen clar de depunere a declaratiei (ex. declaratia de accize se depune la autoritatea competenta in termen de 5 zile calendaristice de la data eliberarii pentru consum, potrivit art. 346 alin. (3) din Codul fiscal – data cunoscuta doar de catre contribuabil), conditia de declarare se verifica la data intocmirii listei, respectiv daca pana la aceasta data, sunt depuse toate declaratiile, conform vectorului fiscal, indiferent de termenul legal de declarare.
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Examen Consultant Fiscal 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF: Lista contribuabililor care NU au obligatii fiscale restante se publica TRIMESTRIALLISTA ANAF: Atentie, restantieri!LISTA ANAF: Declaratiile care se depun la 27 februarie 2017Declaratii fiscale cu termen la 27 februarie. LISTA ANAFArticole similare
OBLIGATII FISCALE DE PLATA si declarative privind indemnizatia de neconcurentaNou termen de depunere a Declaratiei unice. Bonificatii acordate de statFirma fara salariati la 31 decembrie 2023. Daca angajeaza in 30 de zile, isi poate pastra statutul de microintreprindere?Lucrari bunuri imobile in strainatate. Regim fiscal TVAPrecizari ANAF referitoare la depunerea Declaratiei unice in vederea acordarii bonificatiilor. Ce trebuie sa stie contribuabiliiUltimele articole
Lista contribuabililor bun-platnici pentru trim. III 2023 a fost publicata pe portalul ANAFImpozitare PFA: 3 studii de caz utile pentru contribuabiliEroare privind anularea codului de inregistrare in scopuri de TVA. Ce consecinte fiscale exista?Obligatii fiscale declarative si de plata privind venituri din activitati dependente desfasurate in RomaniaOBLIGATII FISCALE DE PLATA privind veniturile din activitati independenteAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"