Tags: completare d207, servicii prestate de nerezidenti
Am depus D207 - pentru impozitul retinut la sursa pentru nerezidenti. Ar fi trebuit sa declar toate serviciile prestate de nerezidenti, chiar daca nu le-am retinut impozit? Multumesc.
Raspunsul consultantului fiscal Elena Ionescu:
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile ulterioare, reglementarea veniturilor din serviciile prestate de nerezidenti face obiectul prevederilor art. 223, lit. i) servicii de management si consultanta si lit. k) servicii prestate in Romania, exclusiv transportul international si serviciile accesorii acestuia. Conform acestor dispozitii, sunt impozabile in Romania numai veniturile din servicii care sunt de natura consultantei si managementului, din orice domeniu si sub orice forma sunt executate, indiferent ca sunt prestate in Romania sau in afara Romaniei.
Celorlalte prestari de servicii, care nu se incadreaza in sfera managementului si consultantei si care sunt efectuate in afara Romaniei, le sunt aplicabile prevederile art. 7 Profiturile intreprinderii, paragraful 1, din Conventiile de evitare a dublei impuneri incheiate cu statele respective. Acestea dispun ca profiturile unei intreprinderi a unui stat contractant sunt impozabile numai in acel stat, in afara de cazul in care intreprinderea exercita activitate de afaceri in celalalt stat contractant printr-un sediu permanent.
Din informatiile prezentate in intrebare rezulta ca societatea nu a retinut impozit pentru veniturile din aceste operatiuni deoarece s-a considerat (probabil) ca veniturile nu au fost obtinute in Romania si ca nu se incadreaza in prevederile art. 223 alin. 1 lit. i) si k) din Codul fiscal.
In momentul prezentarii certificatului de rezidenta fiscala s-au aplicat prevederile art. 7 din Conventia de evitare a dublei impuneri.
In ceea ce priveste formularul 207 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa/impozitul suportat de platitorul de venit/veniturile
scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti", mentionam ca acesta trebuie completat numai daca ati declarat sume retinute prin formularul 100.
Asa cum se prevede la pct. I, alin. (3.1) lit. g) din Instructiunile de completare ale formularului 207 cod 14.13.01.13/v.n, declaratia se completeaza si se depune numai pentru veniturile din servicii prestate de persoanele nerezidente prevazute la art.223 alin. (1) lit.i) venituri din prestarea de servicii de management sau de consultanta din orice domeniu, daca aceste venituri sunt obtinute de la un rezident sau daca veniturile respective sunt cheltuieli ale unui sediu permanent in Romania , lit.k) venituri din servicii prestate in Romania, exclusiv transportul international si prestarile de servicii accesorii acestui transport , si lit. l) venituri din profesii independente desfasurate in Romania - medic, avocat, inginer, dentist, arhitect, auditor si alte profesii similare - in cazul cand sunt obtinute in alte conditii decat prin intermediul unui sediu permanent sau intr-o perioada ori in mai multe perioade care nu depasesc in total 183 de zile pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive care se incheie in anul calendaristic vizat, din Codul fiscal.
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton. 
de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Vanzare tamplarie PVC cu predare in Romania. Beneficiar din Belgia
Intrebare:
Un SRL (A) achizitioneaza din Romania de la producator (B) tamplarie PVC (1000kg) la un cost de 5800 euro la cursul Bnr din ziua de ridicare si vinde catre un client din Belgia (C), asigurand transportul cu o autoutilitara pesonala de pana la 3,5 tone.
In aceste conditii exista obligativitatea declararii in RO e-Transport si a obtinerii codului UIT?
Cine trebuie sa declare si sa obtina cod UIT in prezenta speta?
Este suficient ca A sa obtina...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Depunere formular 230. Impozit salarii 2024
Intrebare:
Persoanele fizice pot completa si depune formularul 230 Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii si asimilate salariilor pentru sustinerea unor entitati nonprofit/unitati de cult pana la termenul de plata a impozitului.
Aceasta se depune o data pe an pentru impozitul pe salarii din anul precedent?
Cine depune aceste cereri si unde? Pot depune angajatorii?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Prestari servicii renovare imobile in Germania. Beneficiari persoane fizice
Intrebare:
O societate comerciala din Romania, platitoare de impozit pe profit si TVA doreste sa efectueze lucrari de renovare casa, pentru o persoana fizica din Germania. In acest scop trimite 3 salariati pentru o perioada de 2 luni in Germania. Care sunt implicatiile fiscale pentru societatea din Romania? Cum factureaza si ce declaratii este necesar sa depuna pentru aceste servicii. Trebuie societatea din Romania sa obtina formularul A1 pentru angajatii plecati in scopul efectuarii...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Avans spre decontare
Intrebare:
Un salon de infrumusetare (SRL) are plati lunare cu numerar (sub 5000 lei), mai mari decat incasarile prin casa de marcat in numerar. Aceste plati sunt suportate de administrator (este vorba de plati de 100, 200, 500 lei/chitante emise de furnizori de produse cosmetice). Cum pot fi inregistrate sumele platite de administrator pentru a acoperi aceste plati, in registrul de casa, pentru ca soldul zilnic sa nu fie negativ? Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Acordare bunuri cu titlu gratuit
Intrebare:
Societatea ofera cu titlu gratuit angajatilor bunuri (arpagic) care este achizitionat de societate ca marfa in vederea revanzarii. Bunurile se impoziteaza ca si venit salarial. Va rog sa-mi specificati inregistrarile contabile, modul de inregistrare pe salar si valoarea la care se inregistreaza (este corect la pretul de achizitie?) si cum se contabilizeaza TVA-ul. Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<