Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Completare D207: In formular se vor declara toate serviciile prestate de nerezidenti, chiar daca nu a fost retinut impozit?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Iun. 2022
Completare D207: In formular se vor declara toate serviciile prestate de nerezidenti, chiar daca nu a fost retinut impozit?
Tags: completare d207, servicii prestate de nerezidenti

Am depus D207 - pentru impozitul retinut la sursa pentru nerezidenti. Ar fi trebuit sa declar toate serviciile prestate de nerezidenti, chiar daca nu le-am retinut impozit? Multumesc.

Raspunsul consultantului fiscal Elena Ionescu: 
 
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile ulterioare, reglementarea veniturilor din serviciile prestate de nerezidenti face obiectul prevederilor art. 223, lit. i) servicii de management si consultanta si lit. k) servicii prestate in Romania, exclusiv transportul international si serviciile accesorii acestuia. Conform acestor dispozitii, sunt impozabile in Romania numai veniturile din servicii care sunt de natura consultantei si managementului, din orice domeniu si sub orice forma sunt executate, indiferent ca sunt prestate in Romania sau in afara Romaniei.
 
Celorlalte prestari de servicii, care nu se incadreaza in sfera managementului si consultantei si care sunt efectuate in afara Romaniei, le sunt aplicabile prevederile art. 7 Profiturile intreprinderii, paragraful 1, din Conventiile de evitare a dublei impuneri incheiate cu statele respective. Acestea dispun ca profiturile unei intreprinderi a unui stat contractant sunt impozabile numai in acel stat, in afara de cazul in care intreprinderea exercita activitate de afaceri in celalalt stat contractant printr-un sediu permanent.
 
Din informatiile prezentate in intrebare rezulta ca societatea nu a retinut impozit pentru veniturile din aceste operatiuni deoarece s-a considerat (probabil) ca veniturile nu au fost obtinute in Romania si ca nu se incadreaza in prevederile art. 223 alin. 1 lit. i) si k) din Codul fiscal.
 
In momentul prezentarii certificatului de rezidenta fiscala s-au aplicat prevederile art. 7 din Conventia de evitare a dublei impuneri.
 
In ceea ce priveste formularul 207 "Declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa/impozitul suportat de platitorul de venit/veniturile
scutite, pe beneficiari de venit nerezidenti", mentionam ca acesta trebuie completat numai daca ati declarat sume retinute prin formularul 100.
 
Asa cum se prevede la pct. I, alin. (3.1) lit. g) din Instructiunile de completare ale formularului 207 cod 14.13.01.13/v.n, declaratia se completeaza si se depune numai pentru veniturile din servicii prestate de persoanele nerezidente prevazute la art.223 alin. (1) lit.i) venituri din prestarea de servicii de management sau de consultanta din orice domeniu, daca aceste venituri sunt obtinute de la un rezident sau daca veniturile respective sunt cheltuieli ale unui sediu permanent in Romania , lit.k) venituri din servicii prestate in Romania, exclusiv transportul international si prestarile de servicii accesorii acestui transport , si lit. l) venituri din profesii independente desfasurate in Romania - medic, avocat, inginer, dentist, arhitect, auditor si alte profesii similare - in cazul cand sunt obtinute in alte conditii decat prin intermediul unui sediu permanent sau intr-o perioada ori in mai multe perioade care nu depasesc in total 183 de zile pe parcursul oricarui interval de 12 luni consecutive care se incheie in anul calendaristic vizat, din Codul fiscal.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton

Club Contabilitate

La fiecare 10 minute, o întrebare își găsește răspunsul AICI.


Ultimele stiri

Cele mai citite stiri

din categoria "InfoTVA"
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016