Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 09 Aug. 2013 Exclusiv
In randurile urmatoare, analizam cazul unei firme straine care efectueaza un serviciu de reparatii pentru o firma din Romania, in baza unui contract. Vom stabili astfel daca firma achita factura primita in euro in totalitate sau daca vireaza cu16% mai putin (impozit persoane juridice nerezidente).
Solutia consultantului:
In conformitate cu prevederile art. 115 lit. k) din Codul fiscal sunt venituri impozabile obtinute din Romania veniturile din servicii prestate in Romania de orice natura si in afara Romaniei de natura serviciilor de management, de consultanta in orice domeniu, de marketing, de asistenta tehnica, de cercetare si proiectare in orice domeniu, de reclama si publicitate indiferent de forma in care sunt realizate si celor prestate de avocati, ingineri, arhitecti, notari publici, contabili, auditori.
Avand in vedere cele de mai sus urmeaza ca activitatea nerezidentului sa sura in care fie analizata mai intai din perspectiva locului de prestare a serviciului si. de asemenea, activitatea reprezinta sediu permanent potrivit art. 8 din Codul fiscal.
Daca activitatea se desfasoara pe teritoriul Romaniei va face obiectul impunerii potrivit temeiului indicat mai sus. In egala masura, daca activitatea este prestata in strainatate, avand in vedere natura activitatii in raport cu enumerarea serviciilor efectuata mai sus, veniturile nu vor face obiectul impunerii in Romania.
Daca activitatea este prestata pe teritoriul Romaniei si nu indeplineste conditiile pentru a fi sediu permanent urmeaza ca venitul sa fie impozabil si, in conformitate cu prevederile art. 116 alin. (2) lit. d), sa fie supuse cotei de 16%. Impozitul astfel stabilit face obiectul retinerii la sursa, se declara de catre platiror prin Declaratia 100 si se plateste pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care s-a platit venitul.

Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Cartea Verde a TVA

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Venituri din servicii prestate de nerezidenti in Romania. Cum emitem factura?":
Rating:
Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Rating:
Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
Comision contract de mandate. Declaram si depunem Formularul 300?Cheltuieli suportate de firma pentru client. Se emite factura cu discount de suta la suta?Noi formulare pentru inspectia fiscala. Vezi obligatiile fiscale suplimentare!Cum declaram corect prin Formularul 112? Atentie la amenzi!Documentar fiscal: Ce reguli respectam privind depunerea formularului 221?Ultimele articole
Declaratia informativa 392. Cum vom completa corect?Formularul 094 se depune pana la 27 ianuarie 2014ANAF: In atentia celor care depun formularul 394Formularul 014 a fost modificat. Ce implica notificarea privind modificarea anului fiscal?2014 vine cu o noua taxa: consultantii fiscali certifica pe bani declaratiile anuale de impozit pe profit
Mai multe articole despre Formulare Impozite
Articole similare
Completarea Declaratiei D101Acordarea de tichetele cadou in campaniile de marketing. Tratamentul fiscalConventii civile - Cine depune declaratiile si cine face plataREMINDER (ANAF): 27 mai, termenul limita pentru depunerea mai multor declaratii fiscale, intre care Formularul 112 si DECLARATIA 100Impozit nerezidenti neretinut la sursa. Cum se corecteaza si ce declaratii se depun?Ultimele articole
Impozit specific declarat si achitat eronat. Cum poate fi recuperata suma platita in plusAcordare dividende interimare la 31.12.2022. Impozitul va fi de 5% sau de 8%?Firme cu an fiscal modificat. Care este scadenta depunerii D100?Schimbare sistem de impunere. Aplicarea reducerilor conform OUG 153Calculare si depunere impozit pe profit prin D100. Cand trebuiesc intocmite declaratii rectificative?
Mai multe articole despre Declaratia 100
Articole similare
Corelatii intre Intrastat si declaratia 390Antrepozit fiscal. Livrarea productieiCorectarea facturilor. Analiza expertuluiCum impozitam veniturile obtinute de persoane fizice netezidente? Societate cu contract de mandatLegislatie contabila, modificari majore: Ordinul 3.055 si 1.752Ultimele articole
RO e-FACTURA: Pentru inregistrare in sistem trebuie transmis formularul 084 pana pe 31 decembrie 2023?Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraE-FACTURA: Serviciile IT cele de transport se transmit in sistemul RO e-FACTURA?E-Transport: Coduri UTI ramase temporar nevalidate. Ce solutie a gasit ANAFD300 in 2023. Cum se inregistreaza in formular prestarile de servicii efectuate pentru companii din tari nonUE?
Mai multe articole despre factura
Articole similare
Cum calculam impozitul pe cladiri datorat de persoanele juridice
Mai multe articole despre impozit persoane juridice

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"