Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificarea TVA, subiect de Lege in Senat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Oct. 2011 Exclusiv
Tags: lege, tva, tva 24%, scadera tva

4 senatori si deputati PSD, condusi de insusi Victor Ponta, au depus in Senatul Romaniei un Proiect de Lege care doreste sa scada TVA-ul de la 24% la doar 9%. Este vorba insa doar despre livrarea de energie termica spre consumatorii casnici, altfel spus despre incalzirea din iarna care urmeaza sa vina.


"Prin anularea subventionarii de catre Guvern a 45% din pretul combustibililor consumati pentru producerea caldurii si apei calde, in sistem centralizat, factura pentru caldura va creste dublu sau chiar triplu, in raport cu iarna trecuta. Pentru ca plata energiei termice sa fie efectiv posibil de achitat de catre consumatorii casnici, din bugetul unei familii, la nivel european s-a stabilit un prag conventional de suportabilitate de pana la 10 %. Cand cheltuielile cu energia termica depasesc 10 % din veniturile familiei, in conceptia legiuitorului UE, acestea devin nesuportabile, afectand direct si ireversibil nivelul unui trai decent", se spune in Expunerea de motive facuta de PSD la aceasta initiativa.
 
"In iarna anului 2010 valoarea anuala a energiei termice pentru un apartament a fost de 183,6 lei/Gcal x 10 Gcal = 1.836 lei, iar pentru iarna 2011-2012, prin anularea subventiei, valoarea anuala a energiei termice, pentru acela§i apartament, va fi cuprinsa intre 2200 lei si 5340 lei", spune calculul PSD. De aceea, "proiectul de lege modifica si completeaza articolul 140 alineatul (2) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, in sensul reducerii TVA la livrarea de energie termica la consumatorii casnici de la 24% la 9%. Aceasta facilitate ar ajuta consumatorii casnici, din locuintele racordate la reteaua termica a localitatilor urbane, majoritatea aflata la nivelul minimei subzistentei, precum si producatorii, sa traverseze sezonul rece in conditii de suportabilitate"
 
Proiectul de lege, face parte din categoria legilor ordinare, Camera decizionala fiind Camera Deputatilor. Evident, el va fi promovat spre discutie in regim de urgenta.
 
Daca doriti, puteti consulta textul de lege si traseul ei legislativ AICI

 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificarea TVA, subiect de Lege in Senat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016