Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Declararea veniturilor obtinute in anul 2007 de persoane fizice se face prin formulare primite prin postaAvand ca punct de plecare prevederile art. 82 "Forma si continutul declaratiei fiscale" din ...
Declararea veniturilor obtinute in anul 2007 de persoane fizice se face prin formulare primite prin posta
Avand ca punct de plecare prevederile art. 82 "Forma si continutul declaratiei fiscale" din O.G. nr. 92 din 24 decembrie 2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata in M.Of. nr. 513 din 31 iulie 2007, s-a aprobat transmiterea prin posta, de catre organul fiscal, a unui "pachet informational" cu scopul indeplinirii obligatiei de declarare a veniturilor realizate in anul fiscal 2007.
"Pachetul" adresat persoanelor fizice pe baza de scrisoare semnata de presedintele A.N.A.F. cuprinde:
- formularul cod 200 "Declaratie privind veniturile realizate", cod 14.13.01.13, in 2 exemplare;
- Ghidul pentru completarea si depunerea declaratiei mentionate;
- plicul "CR" pentru transmiterea catre organul fiscal in regim "recomandat" a declaratiei completate de persoana fizica;
Costurile acestui pachet sunt suportate integral de catre A.N.A.F.
In declaratie se cuprind veniturile realizate in anul 2007 din urmatoarele surse: Manual de politici contabile - Stick USB Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete SAF-T Ghid de raportare corecta
- activitati independente;
- venituri din cedarea folosintei bunurilor;
- venituri din activitati agricole impuse in sistem real;
- castiguri din transferul titlurilor de valoare;
- castiguri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen.
Noul regulament de acces la stagiu pentru obtinerea calitatii de expert contabil si contabil autorizat cu studii medii
Dupa republicarea in M.Of. nr. 13 din 8 ianuarie 2008 a O.G. nr. 65 din 19 august 1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si a contabililor autorizati s-a impus aprobarea unui nou regulament de acces la profesia de expert contabil si de contabil autorizat.
Noul regulament, de fapt actualizarea vechiului regulament, a fost aprobat prin H.G. nr. 227 din 5 martie 2008 publicata in M.Of. nr. 187 din 11 martie 2008 si se refera la organizarea si sustinerea examenului de admitere la stagiu cu scopul obtinerii calitatii de expert contabil si de contabil autorizat.
Acest examen se organizeaza o data pe an, in centrele de examen stabilite de Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (C.E.C.A.R.). Subiectele de examen sunt stabilite de o comisie centrala stabilita prin ordinul comun semnat atat de catre ministrul economiei si finantelor cat si de ministrul educatiei, cercetarii si tineretului.
Subiectele de examinare sunt formulate in baza disciplinelor obligatorii stabilite prin regulament, diferentiat, in functie de profesia pentru care se opteaza, astfel:
- pentru expert contabil: contabilitate, fiscalitate, drept, evaluare economica si financiara a intreprinderilor, audit, expertiza contabila si doctrina si deontologia profesiei contabile;
- pentru contabil autorizat: contabilitate, fiscalitate si drept.
Probele de examinare pentru admitere sunt de asemenea diferentiate in functie de profesia pentru care se opteaza:
- pentru expert contabil: se sustin doua probe, din care:
- o proba cu o durata de 3 ore pentru formularea raspunsurilor la subiectele stabilite la disciplinele: contabilitate, fiscalitate si drept;
- o proba cu o durata de 3 ore pentru pentru formularea raspunsurilor la subiectele stabilite la disciplinele: evaluare economica si financiara a intreprinderilor, audit, expertiza contabila si doctrina si deontologia profesiei contabile.
- pentru contabil autorizat: se sustine o singura proba cu o durata de 3 ore pentru
formulare raspunsurilor la subiectele stabilite la disciplinele: contabilitate, fiscalitate si drept.
Raspunsurile candidatilor sunt notate pentru fiecare disciplina de examen cu note de la 1 la 10, fiind declarati admisi doar candidatii care obtin cel putin media 7 si minimum nota 6 la fiecare disciplina.
Rezultatele se afiseaza in cel mult 20 de zile de la data sustinerii examenului.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"