Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi masuri de relaxare incepand cu 1 august! Creste numarul de persoane care pot participa la festivaluri, evenimente private si activitati sportive

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Iul. 2021 Exclusiv
Tags: hotatararea cnsu, masuri de relaxare, masuri de relaxare de la 1 august

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a adoptat recent o noua hotarare care prevede masuri de relaxare a restrictiilor de la 1 august.

Conform noului act normativ, creste numarul de persoane care pot participa la festivaluri, nunti si activitati sportive. Astfel, activitatile culturale, artistice si de divertisment pot fi organizate si desfasurate in spatii deschise cu participarea a cel mult 7.500 de persoane, cu obligativitatea purtarii mastii de protectie.

Organizarea de evenimente private (nunti, botezuri) poate fi permisa cu un numar de maximum 400 de persoane in interior si cu asigurarea unei suprafete de 2 mp pentru fiecare persoana in ele/localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori, in intervalul orar 5,00-02,00 si daca toti participantii sunt persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2. 

Atentie! La evenimentele private (nunti, botezuri, mese festive, parastase etc.) pot participa maxim 200 de persoane in spatii deschise, sau maxim 150 de persoane in spatii inchise, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori si sunt respectate masurile de protectie sanitara, in intervalul orar 5,00-02,00. 

La stabilirea numarului maxim de persoane, nu sunt inclusi copiii cu varsta mai mica de 16 ani.

De asemenea, spropune ca organizarea si desfasurarea competitiilor sportive in spatii inchise sau deschise sa fie permisa cu participarea spectatorilor pana la 75% din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei distante de minim 1 m intre persoane, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori si toti participantii sunt persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2.

 

Extras din Hotarare:
 

Art.1 - (1) Se propune ca, incepand cu data de 01.08.2021 activitatile culturale, artistice si de divertisment sa poata fi organizate si desfasurate in spatii deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu obligativitatea purtarii mastii de protectie, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si toti participantii suntpersoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2.
(2) Incepand cu data de 01.08.2021, se propune ca activitatile culturale, artistice si de divertisment sa poata fi organizate si desfasurate in spatii deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane, cu obligativitatea purtarii mastii de protectie, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori si toti participantii sunt persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2.
(3) In conditiile stabilite la alin. (1) activitatile se pot organiza si desfasura in toate localitatile indiferent de rata cumulata a incidentei la 14 zile a cazurilor cu un numar mai mare de 2.500 de persoane, daca toti participantii fac dovada vaccinarii impotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
Art.2 - (1) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive, parastase etc.) sa fie permisa incepand cu data de 01.08.2021, cu participarea a maxim 150 de persoane in spatii deschise, sau cu participarea a maxim100 de persoane in spatii inchise, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si sunt respectate masurile de protectie sanitara, in intervalul orar 5,00-02,00. La stabilirea numarului maxim de persoane, nu sunt inclusi copiii cu varsta mai mica de 16 ani.
(2) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunti, botezuri, mese festive, parastase etc.) sa fie permisa incepand cu data de 01.08.2021, cu participarea a maxim 200 de persoane in spatii deschise, sau cu participarea a maxim 150 de persoane in spatii inchise, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori si sunt respectate masurile de protectie sanitara, in intervalul orar 5,00-02,00. La stabilirea numarului maxim de persoane, nu sunt inclusi copiii cu varsta mai mica de 16 ani.
(3) Se propune organizarea de evenimente private (nunti, botezuri), sa fie permisa cu un numar de maximum 300 de persoane in interior si cu asigurarea unei suprafete de 2 mp pentru fiecare persoana in ele/localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori, in intervalul orar 5,00-02,00 si daca toti participantii sunt persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARSCoV-2.
(4) Se propune organizarea de evenimente private (nunti, botezuri), sa fie permisa, cu un numar de maximum 400 de persoane in interior si cu asigurarea unei suprafete de 2 mp pentru fiecare persoana in ele/localitatile unde incidenta cumulata la 14 zile este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori, in intervalul orar 5,00-02,00 si daca toti participantii sunt persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2.
Art.3 - (1) Incepand cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea si desfasurarea competitiilor sportive in spatii inchise sau deschise sa fie permisa cu participarea spectatorilor pana la 50% din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei distante de minim 1 m intre persoane, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si toti participantii sunt persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a zi ulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2.
(2) Incepand cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea si desfasurarea competitiilor sportive in spatii inchise sau deschise sa fie permisa cu participarea spectatorilor pana la 75% din capacitatea maxima a spatiului, cu asigurarea unei distante de minim 1 m intre persoane, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori si toti participantii sunt persoane vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se afla in perioada cuprinsa intre a 15-a zi si a 180-a ziulterioara confirmarii infectarii cu SARS-CoV-2.
(3) In conditiile stabilite la alin. (1) si (2) organizatorul poate decide organizarea si desfasurarea competitiilor sportive cu participarea spectatorilor pana la capacitatea maxima a spatiului, daca toti participantii fac dovada vaccinarii impotriva SARSCoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
Art.4 - Incepand cu data de 01.08.2021, se propune desfasurarea activitatilor recreative si sportive in aer liber cu participarea a cel mult 30 de persoane care nu locuiesc impreuna, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si cu participarea a cel mult50 de persoane care nu locuiesc impreuna, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori.
Art.5 - Incepand cu data de 01.08.2021, se propune organizarea de mitinguri ?i demonstratii cu un numar de participanti de maximum 100 de persoane, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si cu un numar de maximum 500 de persoane daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori, cu respectarea urmatoarelor masuri:
a) purtarea mastii de protectie, astfel incat sa acopere nasul si gura, de catre toti participantii;
b) dezinfectarea obligatorie a mainilor, pentru toate persoanele care sosesc in spatiul in care se desfasoara mitingul sau demonstratia;
c) mentinerea distantei fizice de minimum 1 metru intre participanti si asigurarea unei suprafete de minimum 4 mp/persoana, acolo unde este posibil;
d) dezinfectarea mainilor persoanelor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfasurarii mitingului sau a demonstratiei;
e) aplicarea regulilor de igiena colectiva si individuala pentru prevenirea contaminarii si limitarea raspandirii virusului SARSCoV-2.
Art.6 - (1) Incepand cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea de cursuri de instruire si workshop-uri pentru adulti, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finantate din fonduri europene, sa fie permisa cu participarea unui numar de maximum 150 de persoane in interior si 200 in exterior, cu respectarea masurilor de distantare, asigurarea unei suprafete de minimum 2 mp pentru fiecare persoana si obligativitatea purtarii mastii de protectie, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de
locuitori.
(2) Se propune ca, incepand cu data de 01.08.2021 activitatile prevazute la alin. (1) sa se poata desfasura cu participarea unui numar de maximum 250 de persoane in interior si 300 in exterior, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori.
Art.7 - (1) Incepand cu data de 01.08.2021, se propune ca organizarea de conferinte in spatii inchise, sa fie permisa cu participarea unui numar de maximum 150 de persoane in interior, cu respectarea masurilor de distantare, asigurarea unei suprafete de minimum 2 mp pentru fiecare persoana si obligativitatea purtarii mastii de protectie, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori.
(2) Se propune ca, incepand cu data de 01.08.2021 activitatile prevazute la alin. (1) sa se poata desfasura cu participarea unui numar de maximum 300 de persoane in interior, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori.
Art.8 - (1) Se propune, incepand cu data de 01.08.2021, desfasurarea activitatii din baruri, cluburi, discoteci si sali de jocuri, pana la 70% din capacitatea maxima a spatiilor inchise in intervalul orar 5,00-02,00, daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 2 si mai mica sau egala cu 3/1.000 de locuitori si pana la capacitatea maxima daca incidenta cumulata la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 2/1.000 de locuitori.
(2) Participarea la activitatile prevazute la alin. (1), este permisa doar pentru persoanele care sunt vaccinate impotriva virusului SARS-CoV-2 si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.
Art.9 - Masurile propuse in prezenta hotarare produc efecte doar in situatia aprobarii lor prin acte normative ale Guvernului sau, dupa caz, ale conducatorilor ministerelor sau organelor administratiei publice centrale.
Art.10 - Prezenta hotarare se comunica tuturor componentelor Sistemului National de Management al Situatiilor de Urgenta, pentru punere in aplicare prin ordine si acte administrative ale conducatorilor acestora.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi masuri de relaxare incepand cu 1 august! Creste numarul de persoane care pot participa la festivaluri, evenimente private si activitati sportive":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016