Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In MOF 703 din data de 15/11/2013 a fost publicata Ordonanta de urgenta nr. 102/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale. Prevederile ordonantei vor intra in vigoare incepand cu 01 ianuarie 2014.
Cu privire la TVA ordonanta aduce urmatoarele modificari:1. Excluderea din baza de impozitare a TVA aferenta serviciilor de leasing a costului cu asigurarea bunului care face obiectul contractului de leasing, atunci acest cost este recuperat de societatile de leasing prin refacturare de la utilizatori.
2. Eliminarea conditiei referitoare la achitarea TVA solicitate la rambursare de catre persoanele impozabile nestabilite in Romania. Potrivit noilor prevederi, rambursarile de TVA catre persoanele impozabile nestabilite in Romania se vor acorda chiar daca TVA solicitata la rambursare nu este achitata, daca sunt indeplinite celelalte conditii prevazute de lege.
3. Modificarea prevederilor referitoare la ajustarea TVA in sensul ca nu se impune ajustarea in cazul bunurilor pierdute, distruse sau furate, in conditiile in care pierderea, distrugerea sau furtul bunurilor sunt demonstrate corespunzator. In cazul bunurilor furate pentru care s-a ajustat taxa pe valoarea adaugata in cursul anului 2013, persoana impozabila poate anula ajustarea efectuata la data la care furtul este dovedit legal prin hotarare judecatoreasca definitiva.

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

SAF-T pentru Contribuabili Mici

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Criterii privind delimitarea subventiilor legate de pret de cele legate de activitatea de exploatare
Intrebare: O asociatie a crescatorilor de animale incaseaza subventie APIA, in proportie de 70% din valoarea facturata, conform OUG 61/2023, pentru efectuarea testelor de determinare a calitatii genetice a raselor de animale. Diferenta de 30% este achitata de fermier. Aceasta diferenta poate fi incadrata ca activitate economica, in conditiile in care asociatia o utilizeaza pentru acoperirea salariilor? Sau poate constitui baza de calcul pentru TVA? Multumesc!vezi AICI raspunsul specialistilor <<
- Modificarea prevederilor referitoare la ajustarea TVA
- Eliminarea conditiei referitoare la achitarea TVA
- Excluderea din baza de impozitare a TVA
Articole similare
TVA si accize, modificate prin OUG 102 din 2013. Explicatii oferite de consultantMFP a sintetizat noile modificari TVA continute de cel mai recent proiectArticole similare
TVA si accize, modificate prin OUG 102 din 2013. Explicatii oferite de consultantMFP a sintetizat noile modificari TVA continute de cel mai recent proiectArticole similare
MFP a sintetizat noile modificari TVA continute de cel mai recent proiectTVA si accize, modificate prin OUG 102 din 2013. Explicatii oferite de consultantCodul fiscal 2014. Cum a modificat HG 77/2014 normele de aplicare?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"