Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OMV Petrom va primi 600 milioane de euro din partea statului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 10 Aug. 2011
Tags: petrom, rambursare petrom, profit omv, actiuni omv

Pana in anul 2034, statul roman va trebui sa ramburseze companiei OMV Petrom nu mai putin de 600 de milioane de euro pentru lucrarile de decontaminare si pentru cele realizate in cazul sondelor


Pana in anul 2034, statul roman va trebui sa ramburseze companiei OMV Petrom nu mai putin de 600 de milioane de euro pentru lucrarile de decontaminare si pentru cele realizate in cazul sondelor abandonate.

In legatura cu aceasta rambursare, directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat: "Sumele pe care Guvernul trebuie sa le rambursese Petrom dupa lucrarile de decontaminare sunt reflectate in rezultatele financiare pe baza unor tratamente contabile, tinand seama de perioada de efectuare a lucrarilor si de termenul final. Avem doua categorii de cheltuieli. Unele sunt pentru poluari si altele pentru sondele abandonate. Unul din termene este in 2019 si celalalt 2034. Aceste sume sunt estimate, iar evaluarea pe care o avem confirmata de auditorul financiar si pe care o includem in rezultate este de 600 milioane euro, datorate sa fie rambursate pana in 2019 si 2034. Noi am avut deja cheltuieli, realizam lucrarile si cand proiectele sunt finalizate incepe procesul de rambursare".

Profitul inregistrat de Petrom inainte de deducerea taxelor si a dobanzilor (EBIT) a fost de 2,416 miliarde lei, in primul semestru din 2011, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul net atribuibil actionarilor a fost de 1,744 miliarde lei.

Actionarul majoritar al Petrom este grupul austriac OMV, cu o cota de 51,01%,  in vreme ce Ministerul Economiei si Comertului detine un pachet de 20,64 la suta din actiuni, iar Fondul Proprietatea 20,11 %.

In prezent, Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol si are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si aproximativ circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania. Pe langa acestea, Petrom detine si o retea internationala de 257 benzinarii, localizate in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OMV Petrom va primi 600 milioane de euro din partea statului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016