Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Prima editie FIDELIS 2023 -titluri de stat- ofera beneficii extra pentru donatorii de sange

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 24 Mar. 2023
Prima editie FIDELIS 2023 -titluri de stat- ofera beneficii extra pentru donatorii de sange
Tags: titluri de stat, programul fidelis, donare de sange

Ministerul Finantelor se alatura campaniei "Romania are sange de rocker" initiata de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguina Bucuresti, prin prima editie a Programului de titluri de stat FIDELIS din 2023.

Perioada de desfasurare este 27 martie – 10 aprilie.

Transa dedicata donatorilor de sange se va aplica pentru titlurile de stat emise in lei, cu scadenta la un an, avand o dobanda de 7,7%, cea mai mare oferita in cadrul acestei editii. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scaderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei.

Pot beneficia de conditiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donarii de sange incepand cu 30 septembrie 2022.

In afara de transa dedicata donatorilor, editia FIDELIS care debuteaza pe 27 martie va contine si transele uzuale, respectiv: titluri de stat in lei, cu scadente de 1 an si 3 ani si dobanzi anuale de 6,70% si respectiv 7,35%, si titluri de stat in euro, cu scadente de 1 an si 5 ani si dobanzi anuale de 3,70%, respectiv 5,80%.

Asadar, persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. – Groupe Société Générale si Alpha Bank, in titlurile de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titlurile de stat destinate populatiei sunt remunerate cu dobanzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzactionate pe piata secundara interbancara. In procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital sunt neimpozabile.

Detinatorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta, prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Informatii privind termenii si conditiile financiare aferente emisiunii in cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate la sectiunea Datorie Publica si pe paginile institutiilor partenere (www.btcapitalpartners.rowww.bcr.rowww.brd.rowww.alphabank.rowww.bvb.ro - Programul FIDELIS).



Sursa: MFP

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Prima editie FIDELIS 2023 -titluri de stat- ofera beneficii extra pentru donatorii de sange":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016